Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

25 січня 2022 року в режимі онлайн відбулася конференція трудового колективу Дніпровського державного медичного університету під головуванням голови профкому, доцента В. В. Васильченка.

Перше питання порядку денного – звіт ректора ДДМУ, академіка НАМН України, професора Т. О. Перцевої про виконання умов контракту з МОЗ України у 2021 р.

Т. О. Перцева доповіла про основні досягнення у 2021 році, серед яких: зміна типу і назви навчального закладу, проходження акредитації навчальних програм на додипломну та післядипломну освіту, отримання сертифікату за стандартами ISO, оновлення паперової версії журналу «Медичні перспективи» та включення його до міжнародної наукометричної бази даних SciVerse Scopus, створення нової комп’ютерної мережі для інформатизації навчального процесу, збільшення кількості студентів, розвиток співробітництва з іншими країнами, створення постійно діючого центру незалежного оцінювання знань, поповнення бібліотечного фонду якісною навчальною літературою, у тому числі іноземною, оновлення сайту для розвитку позитивного іміджу університету, створення англомовної версії сайту.

Також Т. О. Перцева наголосила на завданнях на наступний рік, серед яких: підготовка до міжнародної акредитації освітніх програм, підготовка до складання ОСКІ випускників ОП «Медицина», отримання ліцензії на підготовку бакалаврів та магістрів за спеціальністю «Громадське здоров'я».

Після звітування ректор відповіла на запитання представників трудового колективу.

З другого питання порядку денного «Погодження нової редакції Статуту Дніпровського державного медичного університету та звернення до МОЗ України з поданням про затвердження Статуту Дніпровського державного медичного університету» доповідав перший проректор, професор І. С. Шпонька.

Нова редакція Статуту ДДМУ розроблена з урахуванням вимог нормативно-правових актів та сучасних підходів до розвитку вищої освіти в Україні. У ній визначено місію університету, принципи діяльності, ключові цінності, стратегічні цілі на найближчі п’ять років та напрями їх реалізації. Пропонується затвердити новий статут та направити в МОЗ України.

Щодо третього питання порядку денного про погодження положення «Про порядок обрання ректора ДДМУ» доповідав проректор з науково-педагогічної роботи, доцент С. В. Захаров. Доповідач наголосив, що у зв’язку з новою редакцією постанови Кабміну України «Деякі питання реалізації статті 42 Закону України “Про вищу освіту”» необхідно внести зміни до положення ДДМУ стосовно обрання ректора з урахуванням змін, які регламентовані вищезазначеним документом. Запропоновано затвердити зміни положення.

З четвертого питання порядку денного «Затвердження положення про вчену раду ДДМУ в новій редакції» доповідь підготувала вчений секретар, професор Н. М. Онул. Доповідач зазначила, що у зв’язку зі змінами, внесеними на вченій раді 23 вересня 2021 року, в положенні про вчену раду ДДМУ скориговані назва закладу, окремі повноваження вченої ради щодо проведення конкурсного відбору на заміщення вакантних посад, а також питання організації в частині конкурсних справ. Надана пропозиція затвердити зміни, внесені в положення про вчену раду ДДМУ.

Щодо п’ятого питання порядку денного про затвердження правил внутрішнього трудового розпорядку ДДМУ доповідав голова профкому В. В. Васильченко. Нові правила внутрішнього розпорядку, які складаються з десяти пунктів, розроблені відповідно до нормативно-правових норм та пройшли юридичну перевірку. Запропоновано їх затвердити.

З шостого питання порядку денного щодо обрання на вакантні місця виборних членів вченої ради ДДМУ з наукових та науково-педагогічних представників доповідала вчений секретар, професор Н. М. Онул.

Доповідач зазначила, що у зв’язку з реорганізацією окремих кафедр, кадровими змінами з’явилися вакантні місця у складі вченої ради. Кафедри провели збори трудового колективу, де обрали представників на заміщення вакантних посад:

  • від кафедри офтальмології – завідувача кафедри, професора В. М Сердюка,
  • від кафедри хірургії 3 та ортопедії і травматології – завідувача кафедри, доцента І. В. Корпусенко,
  • від кафедри шкірних та венеричних хвороб – завідувача кафедри, професора Т. В. Святенко.

Після одноголосного голосування з усіх питань постановою конференції визначено:

  1. Звіт ректора ДДМУ Т. О. Перцевої щодо виконання умов контракту з МОЗ України затвердити.
  2. Роботу ректора ДДМУ Т. О. Перцевої та виконання умов контракту визнати задовільною.
  3. Погодити Статут ДДМУ.
  4. Погодити положення «Про порядок обрання ректора ДДМУ».
  5. Затвердити «Положення про вчену раду ДДМУ» в новій редакції.
  6. Затвердити правила внутрішнього трудового розпорядку ДДМУ.
  7. Обрати на вакантні місця членів вченої ради професора В. М Сердюка, професора Т. В. Святенко, доцента І. В. Корпусенко.