Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

13 квітня 2023 року на кафедрі медицини катастроф та військової медицини відбулося онлайн-засідання студентського наукового товариства, в якому взяли участь 20 студентів 2 курсу медичного факультету.

Староста СНТ – студентка 2 курсу медичного факультету Крістіна Пархомович, викладач кафедри та керівник СНТ – Євген Анатолійович Данченко.

Були представлені доповіді на важливі та актуальні теми. Конференція розпочалась із доповіді студентки 2 курсу медичного факультету 5-Б групи Анастасії Телевної про види пневмотораксу та домедичну допомогу при такому стані. Вона була змістовною, детальною та структурованою. На цю ж тему було надано доповнення з ілюстраціями та відеосупроводом від студента 2 курсу медичного факультету 4-Б групи Еміля Біленького.

Студентка 2 курсу медичного факультету 4-Б групи Вероніка Лещук розповіла про домедичну допомогу при укусах тварин та комах. Вероніка надала детальну інформацію про розпізнавання укусів, різні стани при них та техніку надання домедичної допомоги.

Про надання домедичної допомоги при отруєнні хімічними речовинами доповіла студентка 2 курсу медичного факультету 5-Б групи Анастасія Полтаченко. Хімічні отруєння можуть стати небезпечними для життя, оскільки супроводжуються утрудненим диханням, судомами, конвульсіями, тому слухачі більш детально дізналися про їх типи, симптоми та етапи допомоги при них.

Також була представлена актуальна в умовах сьогодення інформація  студента 2 курсу медичного факультету 5-Б групи Данила Кривенка про першу допомогу при синдромі тривалого роздавлення та студентки 2 курсу медичного факультету 4-Б групи Ванесси Французан про сортування поранених та хворих при подоланні наслідків катастроф.

Учасники СНТ не залишили без уваги й наближення літа та відкриття сезону плавання у відкритих водоймах. Тож студентка 2 курсу медичного факультету 5-Б групи Валерія Гречаник присвятила свою доповідь домедичній допомозі при утопленні.

Ольга Пасько, студентка 2 курсу медичного факультету 7-Б групи розповіла про техніку надання домедичної допомоги при дорожньо-транспортній пригоді. За даними патрульної поліції, в Україні тільки протягом 2022 року сталося 14 622 ДТП із загиблими та травмованими. Доповідачка зазначила, що для зменшення негативної статистики постраждалих необхідно підвішувати обізнаність населення з надання домедичної допомоги при ДТП, адже це питання є дуже важливим.

Завершила засідання доповідь студентки 2 курсу медичного факультету 7-А групи Вікторії Филиппович про Стамбульський протокол (посібник з питань ефективного розслідування і документування фактів катувань та іншого жорстокого, нелюдського чи такого, що принижує гідність, поводження або покарання) та Женевську конвенцію (договір, який закріплює у міжнародному праві норми щодо гуманного ставлення під час війни).

Атмосфера засідання була доброзичливою та натхненною. Студенти проявили велику зацікавленість в обговоренні доповідей. Завдяки змістовній інформації та наочним презентаціям, насиченим графікою та відеоматеріалами, доповідачі змогли повністю передати досліджуваний матеріал та зацікавити слухачів.

Слід зазначити, що такі зустрічі мотивують студентів до поглибленого вивчення предмета та надихають на власні дослідження. Дякуємо всім учасникам та запрошуємо всіх охочих приєднуватись до майбутніх засідань товариства.