Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

2 вересня 2023 року відбулася зустріч випускників лікувального факультету, які закінчили наш навчальний заклад у 1973 році. Враженнями поділився один з її організаторів, нині директор ВСП «Університетська клініка» ДДМУ В.М. Барсуков.

«Як добре, що існує таке святе місце, до якого ми радо повертаємося знову і знов – це наша альма-матер, ДДМУ (за часів нашого навчання – Дніпропетровський орденоносний медичний інститут). Попри 50 років, що промайнули немов блискавка з моменту випуску, любов до нього не згасла.

Підтримуючи добру традицію, наш курс зустрічається кожні п’ять років. Кожна зустріч припорошених сивиною однокурсників дарує нам багато щасливих спогадів про юність, про спільне навчання, яке поєднало нас у певний період життя. Зустріч 2023 року не стала виключенням. З кожним роком, на превеликий жаль, приходить все менше наших випускників. Однак ми раді були бачити один одного в рідному морфокорпусі, щасливі знову відчути себе молодими студентами лікувального факультету.

Було багато обіймів, сліз радості, спогадів. Слів вдячності нашим вчителям. Пишаємося тим, що могли слухати таких професорів та доцентів: І.І. Крижанівську, В.М. Дзяка, К.Д. Філатову, В.І. Архипенка, Г.О. Батрака, О.О. Ольшанецького, Є.С. Медведєва, Г.Ф. Ємельянову, В.М. Міртовську, В.І. Блохіну, Л.Н. Коваленко, В.П. Аршаву, Г.І. Кількінова, І.О. Логвиненко, Г.М. Титаря та багато інших вчених З теплотою згадували наших деканів: доцента Л.В. Вільковського, доцента В.В. Родіонова й особливо доцента І.В. Юрченка, який запам’ятався всім як «рідний тато, і рідна мама, і дідусь, і бабуся», адже був і вчителем, і наставником, і другом. Вшанували пам'ять ректорів нашого навчального закладу  І.І. Крижанівської та Г.В. Дзяка, а також багатьох викладачів, які не шкодували своїх сил у становленні лікарів випуску 1973 року.

Сьогодні серед наших випускників – багато відомих людей, чиїми досягненнями пишаємося. Це вчені: професор, академік НАМН України О.Е. Лоскутов, професор В.Й. Мамчур, професор Я.С. Березницький, професор В.І. Десятерик, професор Ю.А. Гайдар, професор О.В. Капиштар; кандидати медичних наук Є.В. Петрашонок, К.Є. Богацька, Б.Ю. Корнілов, Н.А. Антоновська, М.Ю. Кожушко. Є серед нас і директори лікарень: Н.Е. Біла, Л.І. Падалко, В.М. Барсуков. Свого часу очолював управління охорони здоров’я Черкаської обласної адміністрації В.І. Крот. П.Г. Придвор до сьогодні є очільником районної ради в Кіровоградській області. В.О. Гіріч пройшов пекло війни в Афганістані, а Л.Я. Сурмило – ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС.

Сьогодні основна частина наших колег – це лікарі-практики, які надають основну медичну допомогу населенню нашої країни, сотням тисяч наших громадян. Ми живемо й працюємо у дуже складні часи, адже в Україні йде війна. Наші лікарі, що працюють у практичній медицини, рятують життя бійців і надають необхідну допомогу пораненим. Щасливі бути частиною цієї важливої ланки.

Дякуємо alma mater за зустріч із юністю! Висловлюємо щиру вдячність керівництву ДДМУ на чолі з ректором Т.О. Перцевою за сприяння в її організації та проведенні. Дякуємо долі за можливість здобути професію та закінчити повний курс навчання саме тут, у рідному виші. Бажаємо нашому навчальному закладу подальших успіхів у вихованні нових поколінь висококваліфікованих фахівців у галузі медицини!

Тепла сердечна атмосфера нашої зустрічі 50 років по тому запам’ятається кожному з нас. До наступної зустрічі в рідних стінах через 5 років!»