Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

21 вересня відбулося урочисте засідання вченої ради університету, присвячене 107-й річниці нашого закладу. На початку голова засідання перший проректор, професор І. С. Шпонька вручив відзнаки співробітникам. Подяку Міністерства охорони здоров’я України отримала професор О. В. Кравець, грамотою Дніпропетровської обласної ради відзначена Ю. О. Дубоссарська, подякою міського голови – Р. В. Дука.

Традиційно з нагоди дня народження альма-матер була проголошена актова промова. Цього року такої честі удостоєний декан факультету післядипломної освіти професор Володимир Іванович Снісарь. Тема виступу «Стратегія безпеки анестезії та інтенсивної терапії у дітей». Доповідач висвітлив важливі питання сучасної педіатричної анестезіології та інтенсивної терапії, а також показав внесок науковців університету в розробку оптимальних і безпечних видів знеболення й інтенсивної терапії у новонароджених і дітей.

В обговоренні доповіді взяла участь член-кореспондент НАН та НАМН України, професор Л. В. Новицька-Усенко, яка стояла біля витоків анестезіологічної школи. Людмила Василівна відзначила самовіддану роботу викладачів університету з виховання майбутніх вчених і фахівців, які прославляють університет своїми досягненнями на професійній ниві.

Голова засідання подякував професору В. І. Снісарю за цікаву змістовну доповідь. Він наголосив, що знання та професіоналізм і надалі мають бути визначальними для нашої альма-матер.