Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

17 жовтня відбулося засідання студентського наукового товариства кафедри медицини катастроф та військової медицини ДДМУ на тему відновлення прохідності дихальних шляхів. У ньому взяли участь студенти 2-го та 3-го курсів медичного факультету. Керівник - викладач кафедри Є. А. Данченко.

Науково-практична зустріч розпочалася з теоретичної частини. Насамперед розглядалася методика забезпечення стабільного бічного положення постраждалого, техніка повертання зі спини на живіт, яка виконується за лічені секунди та зазвичай застосовується в польових умовах. 

На наступному етапі гуртківці ознайомились із потрійним прийомом Сафара, який не тільки застосовується для перевірки та відновлення прохідності дихальних шляхів, а також є основою для постановки назофарингеальних, ороларингеальних повітроводів, ларингеальної маски, мішка Амбу. Також Євген Анатолійович розповів про прийом Геймліха, який застосовується у випадку обструкції повітроносних шляхів сторонніми тілами.

Далі студенти розділилися на групи для виконання практичних навичок. Кожен мав змогу виконати прийом Геймліха на новому манекені та добре попрактикуватися у встановленні засобів для відновлення дихальних шляхів.

Студенти виявили велику зацікавленість в обговоренні теми та активно долучилися до практикування навичок, які є абсолютно необхідними для кожного.