Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

1 березня, напередодні жіночого свята, у Дніпрі пройшов всеукраїнський форум, присвячений питанням розкриття особистісного і професіонального потенціалу жінок та дівчат, об'єднання лідерок різних напрямів діяльності, формування їх спільноти, мотивації до подолання життєвих викликів.

Зустріч організувала Дніпропетровська ОВА у партнерстві з Міжнародною організацією UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні.

Захід відбувся в змішаному форматі. У форумі взяли участь представники з різних міст України: Дніпро, Київ, Львів, Харків, Черкаси, Вінниця, Кропивницький. Долучилися учасниці з Польщі, Німеччини, Чехії, Ізраїлю та Канади. Представницею від нашого університету стала заступниця голови ради молодих вчених, доцентка кафедри фармакології, кандидатка біологічних наук Вікторія Ткаченко.

З вітальним словом до учасників форуму звернулися Тетяна Кудіна – керівниця програми ООН «Жінки в Україні», Катаріна Матернова – посол Європейського Союзу в Україні, Катерина Павліченко – заступниця міністра внутрішніх справ України, Катерина Левченко – урядова уповноважена з питань гендерної політики, Аніца Джамич – надзвичайний і повноважний Посол Хорватії в Україні.

Особливо цікавою для представниці нашого університету виявилася участь у дискусійній панелі «Жінки в науці», де були представлені п’ять спікерок - представниць наукової спільноти області: Вікторія Соколова, проректорка з міжнародної та наукової діяльності Університету імені Нобеля; Лариса Наливайко, помічниця ректора ДДУВС; Ірина Воловик, очільниця відділу міжнародних зв'язків та публічних комунікацій ДДАЕУ; Тетяна Булана, доцентка кафедри інформаційних технологій та комп'ютерної інженерії НТУ «Дніпровська політехніка»; Валерія Лавренко, доцентка кафедри всесвітньої історії ДНУ імені Гончара.

Проведення такого масштабного заходу стало можливим завдяки ініціативі заступниці начальника Дніпропетровської ОВА Ірини Грицай, яка наголосила: «З початком повномасштабної війни українки стикнулись із серйозними викликами. Втім, їхня «лагідна сила» дуже потужна. Тримаються, стали надійним тилом держави». 

Жіночий форум став майданчиком для спілкування та прекрасною можливістю у неформальній обстановці дізнатися історії успіху, надихнутися потужним досвідом успішних жінок-лідерів.