Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

11 квітня 2024 року на кафедрі внутрішньої медицини 1 відбувся І тур олімпіади з дисципліни «внутрішня медицина». У конкурсі взяли участь 33 здобувачі освіти 4-го року навчання.

Учасників олімпіади привітала завідувач кафедри, професор Людмила Іванівна Конопкіна. Вона розповіла студентам, що цього року олімпіада є першим туром. ІІ тур проходитиме у форматі універсіади. До нього пройдуть учасники, які будуть кращими в першому турі. Професор подякувала студентам за натхненне ставлення до навчання й побажала успіхів кожному.

Доцент Олена Валеріївна Мироненко детально розповіла про особливості клінічних завдань. Цього року завдання було творчим, але на знання нюансів діагностики: конкурсанти отримали віньєтки з клінічними випадками, мали встановити діагноз, написати план обстеження та очікувані результати того чи іншого методу обстеження. Друге завдання містило розгорнутий клінічний діагноз, за яким необхідно було скласти план ведення хворого з урахуванням принципів доказової медицини та персоніфікованого підходу.

Журі в складі доцентів Л. А. Ботвінікової й О. В. Мироненко, асистента Ю. В. Губи перевірили конкурсні роботи та оцінили за 20-бальною системою. До ІІ туру планувалося відібрати половину учасників, які отримали найвищі бали. Однак, у 21 роботі результати відрізнялися настільки незначно, що було прийнято рішення всіх авторів цих робіт запросити до участі в ІІ турі.

Серед найкращих відзначені роботи Сороки А.М., Фільштинської С.А., Лінчук В.В., Голікової А.А., Стаценко О.О.

Дякуємо всім учасникам, які взяли участь в олімпіаді та перевірили свої знання та вміння з внутрішньої медицини.