Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

12 червня кафедра шкірних та венеричних хвороб ДДМУ гостинно розчинила двері для фахівців та шанувальників цієї галузі медицини на  День лікаря-інтерна. Захід, який пройшов у форматі Дня відкритих дверей кафедри шкірних та венеричних хвороб (завідувачка – професор Т.В. Святенко),  відбувся в стінах історичного музею університету й об'єднав представників різних поколінь.

Інтерни, які зараз здобувають знання та навички на кафедрі, мали чудову можливість поглибити свої знання у дерматології, поділитися досвідом роботи з цікавими клінічними випадками, поспілкуватися з досвідченими лікарями та отримати цінні поради.

Випускники минулих років, немовби подорожуючи у часі, знову відчули себе частиною рідної кафедри. Зустрічі з однокурсниками та викладачами, теплі спогади про роки навчання – все це наповнило їхні серця приємними емоціями.

Студенти 5-6 курсів мали змогу отримати цінну інформацію про майбутню спеціальність з перших вуст, поспілкуватися з лікарями-практиками та дізнатися про нюанси професії, зарядитися мотивацією та натхненням для подальшого розвитку.

Для всіх охочих двері кафедри були відчинені, щоб пізнати історію та сьогодення дерматології в ДДМУ, а також зазирнути у майбутнє цієї медичної галузі, що динамічно розвивається.

Гостей заходу привітали шановні гості: проректор  з науково-педагогічної роботи ДДМУ, канд. мед. наук, доцент Сергій Захаров, декан міжнародного факультету, професор Роман Разумний і декан факультету післядипломної освіти, професор Володимир Снісарь. Їх присутність підкреслила вагу події та підтримку, яку надає керівництво університету розвитку дерматології.

Програма Дня лікаря-інтерна була насиченою та цікавою і включала:

  • Доповідь про історію кафедри та її видатних викладачів, які зробили значний внесок у розвиток дерматовенерології.
  • Розповідь про науково-дослідну роботу кафедри, де готують нове покоління науковців та практиків.
  • Презентації інтернів, які поділилися досвідом роботи з цікавими клінічними випадками, що траплялися їм під час навчання.
  • Урочисте вручення подяк інтернам, які протягом року активно брали участь у науково-практичних конференціях для молоді.
  • Панельну дискусію, в якій досвідчені фахівці обговорювали перспективи розвитку дерматовенерології, окреслювали актуальні напрямки та можливості для самореалізації в цій спеціальності.

День лікаря-інтерна на кафедрі шкірних та венеричних хвороб ДДМУ став справжнім святом знань, досвіду та єднання поколінь. Це чудова традиція, яка не лише збагачує професійний кругозір, але й надихає молодих фахівців на підкорення вершин у цій галузі медицини. Організатори планують і надалі проводити подібні зустрічі, адже вони відіграють важливу роль у розвитку дерматології та підготовці висококваліфікованих кадрів.