Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Протягом багатьох років Міська клінічна лікарня № 4 ДМР (генеральний директор - Наталія Бут) є клінічною базою Дніпровського державного медичного університету.

Шість клінічних кафедр університету плідно працюють пліч-о-пліч із лікарями практичної ланки над розвитком сучасної медичної допомоги, підготовкою нових поколінь фахівців галузі охорони здоров’я.

18 червня на базі Міської клінічної лікарні 4 відбулася лекція доцента кафедри внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології, канд. мед. наук Євгенії Фролової. Щодо тематики - йшлося про нові можливості в лікуванні хронічної хвороби нирок та цукрового діабету 2 типу в рамках оновлених клінічних рекомендації KDIGO 2024 з акцентом на нефро- та кардіопротекцію. Відновити порушення функції нирок складно, іноді неможливо, однак своєчасне призначення препаратів, які мають ренопротекторну дію, приводить до покращення якості життя і дарують додаткові роки, котрі втрачаються через хворобу.

У заході взяли участь провідні лікарі-нефрологи, ендокринологи, кардіологи лікарні та співробітники кафедри внутрішньої медицини 2, фтизіатрії, професійних хвороб і клінічної імунології ДДМУ. У форматі телемосту до лекції приєдналися й лікарі з інших лікарень м. Дніпро.

Дякуємо колегам за співпрацю! Продовжуємо рухатися вперед і удосконалювати свої професійні навички. Безумовно, спільна робота науковців і практичних лікарів є важливим складником лікувального та освітнього процесів у сучасному лікувальному закладі, яким є Міська клінічна лікарня № 4.