Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Урочиста церемонія вручення сертифікатів лікарям-інтернам Дніпровського державного медичного університету стала особливою подією, сповненою хвилювання, радості і гордості. Цей день є результатом їхньої багаторічної сумлінної праці і початком професійного шляху.

У 2024 році сертифікати отримали 434 лікарі-інтерни за 19 спеціальностями, серед яких хірургія, педіатрія, неврологія, ортопедія і травматологія, стоматологія та ін. Найбільша кількість випускників цього року за спеціальностями «Сімейна медицина» – 77 осіб та «Внутрішні хвороби» – 64.

Із закінченням навчання та отриманням сертифікатів лікарів від адміністрації та всіх викладачів молодих фахівців привітав перший проректор ДДМУ професор Ігор Станіславович Шпонька:

«Сьогодні я звертаюся до вас, уже як до колег. Цей день для вас є особливим, адже отримання сертифіката лікаря – визначний крок у професійному житті, якому передувала велика і тяжка робота. Подолавши надзвичайно складний іспит зі спеціальності, ви отримали новий статус – лікар-спеціаліст. Попереду на вас чекає нове робоче місце. Але ми не прощаємося з вами остаточно. Вимоги безперервного професійного розвитку передбачають відвідування освітніх заходів медичного спрямування з метою підвищення рівня професіоналізму і розвитку індивідуальної медичної практики. У травні 2024 року Дніпровський державний університет отримав ліцензію, яка дозволяє проводити всі заходи безперервного професійного розвитку. Тож ми готові підтримувати вас на наступних етапах діяльності. Адже для лікаря навчання не закінчується ніколи. Ваш професійний шлях буде супроводжуватися самоосвітою, роботою поряд з висококваліфікованими спеціалістами, на прикладі яких ви будете вчитися. Для молодого лікаря головне: обрати правильну спеціалізацію, знайти свого наставника та наполегливо працювати наступні 3 – 5 років. З власного досвіду можу сказати, що впевненість приходить з роками.

Від імені керівництва і професорсько-викладацького складу щиро вітаю вас з отриманням почесного звання лікаря. Ви на початку нового, цікавого, але непростого шляху. Працюйте на славу нашої держави, на славу рідної альма-матер! Продовжуйте гідно свій шлях у цій нелегкій професії!»

З теплими словами привітань у цей святковий день звернувся до випускників декан факультету післядипломної роботи Володимир Іванович Снісарь.

Далі під оплески присутніх відбулося вручення сертифікатів за участю завідувачів кафедр, які пліч-о-пліч йшли з випускниками до цього дня.

Бажаємо молодим лікарям зайняти гідне місце у спільноті медиків, досягти нових вершин у розбудові медицини майбутнього!