Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся захист дисертації здобувача ступеня доктора філософії, аспіранта кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології ДДМУ Юрія Володимировича Короти на тему: «Фізична терапія пацієнтів з коронавірусною хворобою на етапах реабілітації», галузь знань – 22 «Охорона здоров’я», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»

Наукові керівники – професор Олег Борисович Неханевич та професорка Катерина Юріївна Гашинова.

У рамках проведеної дисертаційної роботи була розроблена, обґрунтована та впроваджена в практику охорони здоров’я 2-тижнева диференційована програма фізичної терапії для післягострого та 6-тижнева диференційована програма фізичної терапії для довготривалих періодів реабілітації пацієнтів з пневмонією, асоційованою з коронавірусною хворобою, з урахуванням клінічних даних, рівня сатурації крові киснем та кардіореспіраторної витривалості. Розроблена та впроваджена в практику охорони здоров’я прогностична модель ефективності реабілітації щодо відновлення кардіореспіраторної витривалості у пацієнтів з пневмонією, асоційованою з коронавірусною хворобою у післягострому та довготривалому періодах реабілітації. 

На підставі захисту дисертації спеціалізована вчена рада ДФ 08.601.124 під головуванням професорки Конопкіної Людмили Іванівни ухвалила присудити ступінь доктора філософії Ю. В. Короті. Спеціальність «Фізична терапія, ерготерапія», галузь знань «Охорона здоров’я».

Вітаємо дисертанта наукових керівників з успішним захистом!