Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Нещодавно відбулося чергове засідання ректорату академії під головуванням  ректора, професор Т. О. Перцевої, присвячене важливим питанням якості надання освітніх послуг іноземним громадянам на довузівському рівні та звітам про видавничу діяльність 5 наукових  журналів, які функціонують в академії.

З першого питання змістовну доповідь зробила завідувач кафедри мовної підготовки професор Тетяна Віталіївна Філат. Доповідач  зазначила, що у навчальному році  на підготовчому відділенні навчається 146 слухачів – сформовано 12 груп. На кафедрі мовної підготовки зі слухачами підготовчого відділення працюють 12 викладачів, які мають великий досвід педагогічної роботи.

Цей рік особливий в житті кафедри і підготовчого відділення. Справжньою гордістю є новий навчальний корпус мовної підготовки. Його розташування максимально зручне для слухачів, які проживають у 6 і 7 гуртожитках. Комфортність  навчальних класів, забезпечення системами всіх аудиторій смарт-ТV вдихнули нове життя.

Слухачі підготовчого відділення спілкуються українською мовою як на заняттях, так і в повсякденному житті. Створений навчальний контент дає можливість зануритися в мовне українське середовище. Кафедрою мовної підготовки видано автентичний підручник з української мови, проводяться численні виховні та культурно-просвітницькі заходи.

Цього року з нагоди 150-річчя видатної української поетеси Лесі Українки відбулися поетичні читання, в яких вірші поетеси читали самі слухачі українською, французькою та англійською мовами.

Варто зазначити, що студенти, які закінчили наше ПВ, мають найвищий рівень мовної підготовки для медичної освіти.

В обговоренні ректорат наголосив на важливості якісної підготовки з української мови як мови навчання, необхідності збільшення контингенту слухачів які і будуть складати основу нового набору на 2021 – 2022 навчальний рік.

 

 

По другому питанню звітували редактори журналів.

 

Про «Медичні перспективи» розповіла професор Елеонора Миколаївна Білецька.

У 2021 році виповниться 25 років видавничої діяльності журналу «Медичні перспективи».
Головні досягнення журналу в 2020 році: опубліковано 114 статей загальним обсягом 854 журнальних сторінки; журнал включений до категорії «А» наукових фахових видань України; впроваджена англомовна версія журналу; зміцнена матеріально-технічна база редакції. Пріоритетною метою журналу в майбутньому є включення до міжнародної наукометричної бази даних Sci Verse Scopus та Medline.

 

 


Про роботу журналу «Морфологія» проінформував головний редактор професор Ігор Володимирович  Твердохліб.

Журнал «Морфологія» - перше в Україні електронне періодичне наукове видання, яке засноване у 2007 році й атестоване  як фахове в галузі медичних наук. Журнал увійшов до Переліку фахових видань, рекомендованих для публікації результатів дисертаційних робіт, і на сьогодні належить до категорії «Б» МОН України. 
Засновники журналу: ДЗ «ДМА» і ВГО «Наукове товариство анатомів, гістологів, ембріологів і топографоанатомів України». Періодичність видання – 4 рази на рік.
До складу редакційної колегії входять провідні фахівці-морфологи з різних установ України, а також вчені з Канади, Російської Федерації, США.
Офіційна електронна версія журналу «Морфологія» представлена на власному веб-ресурсі (http://morphology.dsma.dp.ua), а також на багатьох асоційованих сайтах. Починаючи з 2012 року журнал «Морфологія» входить до Переліку наукометричних видань з міжнародним імпакт-фактором. На сьогодні індексація журналу здійснюється провідними міжнародними науковими організаціями. Для кожної публікації визначається ідентифікатор DOI (https://doi. org/10.26641/1997-9665).

 


 

 

Заступник головного редактора журналу «Урологія» професор Віктор Петрович Стусь вказав на кроки, які зроблені у напрямку бази  Web of Science: змінено назву на унікальну латиницю, розпочата індексація в index copernicus, розширені метадані, що індексуються. Подано заявку до WoS та чекаємо на її розгляд.

 

 


 

 

Головний редактор спеціалізованого науково-практичного журналу «Здоров’я дитини. Child’ s Health» професор Олександр Євгенович Абатуров зазначив, що журнал видається з 2006 року, періодичністю – 8 номерів на рік, за 2020 рік опубліковано 95 статей. Журнал включений до 18 наукометричних та спеціалізованих баз даних. Розпочата робота щодо подання журналу до міжнародних наукометричних баз Scopus та Web of Science Core Collection.

 


 

 

В обговоренні ректорат закликав керівників редакційних колегій журналів активізувати роботу щодо збільшення обсягів англомовних публікацій та залучення іноземних авторів, розширення участі в наукометричних виданнях з міжнародними імпакт-факторами.