Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Нещодавно відбулася найзначніша подія 2021 року для мікробіологів всього світу - World Microbe Forum. Попри фізичне дистанціювання, спричинене пандемією, вчені-мікробіологи зібралися в онлайн форматі для участі у заході, який охоплює передові міждисциплінарні дослідження мікробних наук.

Форум проходив під гаслом "Мікробіологія не знає кордонів". В цьому році Американське товариство мікробіології (ASM) та Федерація європейських мікробіологічних товариств (FEMS) разом виступили організаторами форуму з метою обміну та подальшого розвитку науки, вирішення найактуальніших викликів, які сьогодні стоять перед людством.

Тематика World Microbe Forum охоплювала широке коло питань: від нових інфекційних патогенів, таких як ГРВІ-CoV-2, антимікробної стійкості, ролі мікробів у зміні клімату, біосферних та еволюційних процесах, клінічної та сільськогосподарської мікробіології, до молекулярної біології та фізіології мікробів. Також обговорювалися питання професійного зростання мікробіологів, мікробіологічної освіти, поширення знань з мікробіології.

Участь у World Microbe Forum дозволила приєднатися до наукової програми без кордонів, продемонструвати свої наукові здобутки у віртуальному середовищі, яке висвітлює останні та найсучасніші дослідження та розробки у цій галузі у всьому світі. Відкрила інноваційні підходи до оцінки якості своїх досліджень, коли вони обговорюються з різноманітною аудиторією, науковцями з різним досвідом перед поданням на публікацію.

Програма форуму проходила в декількох форматах: в прямому ефірі, інтерактивних сесіях та сесіях за запитами. Спілкування відбувалося наживо та у текстових чатах. Для неформальних зустрічей учасників з можливістю обговорити різні теми та створити мережу колаборації було організовано Community Corner та передбачено After Chats.

Було проведено близько 500 сесій, у віртуальному просторі Poster Hall представлено понад 3 000 інтерактивних постерів. У форумі взяло участь 6 000 науковців зі 115 країн світу. Українські мікробіологи також приєдналися до міжнародної спільноти з 24 постерними доповідями.

Дніпровський державний медичний університет представляли Амбасадор Американського Товариства мікробіології в Україні професор Д. О. Степанський з 2 постерними доповідями «Fungal Infections in Children with Cystic Fibrosis - One-center Observational Study» та «Study of the Promising Capabilities of Bacteria Producing Reactive Oxygen Species» (співавтори постерів: аспіранти О. Іщенко, А. Єфіменко; студентка 5 курсу  О. Андріяшина, доц. Т. Крушинська, А. Шарун, С. Єгорова) та доцент Т. Ю. Крушинська з постерною доповіддю «The Issues of Biological Threats & Biosecurity in the Microbiology Training of Medical Students» (співавтори проф. Д. Степанський, викл. І. Кошова та І. Жерносекова).

Чекаємо на наступний ASM Microbe, який відбудеться у Вашингтоні 9-14 червня 2022 року.