Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Нещодавно у м. Дніпро відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «IX наукова сесія інституту гастроентерології НАМН України. Новітні технології в теоретичній і клінічній гастроентерології».

У конференції взяли участь провідні вчені України, а також всесвітньо відомі вчені: Arun J. Sanyal - професор медицини, фізіології та молекулярної патології у відділі гастроентерології Медичного центру Університету Співдружності Вірджинії (США), Serhat Bor - професор клініки гастроентерології медичного факультету Егейського університету, Ізмір та Gokhan Aksakal - професор, лікарня Меморіал в Анталії (Туреччина).

Конференція проводилась в режимі офлайн (безпосередньо в залі відбулись пленарні засідання, сателітні симпозіуми), а також в режимі онлайн.

Зареєструвались для участі лікарі гастроентерологи, загальної практики – сімейної медицини, терапевти, хірурги, санологи, ендоскопісти та дитячі гастроентерологи. Загалом за 2 дні трансляцію подивились близько 3000 фахівців.

Науковий керівник конференції - д-р мед наук, професор, Заслужений лікар України, директор ДУ «Інститут гастроентерології НАМН України», головний спеціаліст НАМН України з гастроентерології і дієтології Юрій Миронович Степанов відкрив конференцію, зазначивши, що стало традицією проведення щорічних наукових сесій, які набули широкої популярності в колі лікарів та науковців нашої країни, і у наступному році інститут проводитиме вже Х ювілейну сесію.

Захід відвідали відомі учені, були представлені провідні терапевтичні школи України – міст Києва, Дніпра, Харкова, Львова, Полтави, Ужгорода, Вінниці, Запоріжжя, Тернополя.

У рамках конференції були проведені: 4 пленарних засідання, 2 сателітних симпозіуми: «Новітні технології в діагностиці та лікуванні хвороб печінки в сучасних умовах» та «Актуальні питання гастроентерології в практиці сімейного лікаря».

Були представлені досягнення власних наукових досліджень і розробок в галузі гастроентерології, а саме епідеміології, етіології, патогенезу, діагностики і лікування  патології у дорослих і дітей. Доповіді провідних учених України були присвячені особливостям ведення хворих з захворюваннями органів травлення в умовах Covid 19, гастроентерологічним ускладненням перебігу інфекції Covid 19, патології підшлункової залози, гепатобіліарної системи, захворюванням верхніх відділів шлунково-кишкового тракту, передраковим станам в гастроентерології, захворюванням кишківника, а також  профілактиці, діагностиці і лікуванню хвороб органів травлення.

Ученими інституту було зроблено 20 доповідей, в яких висвітлені результати власних досліджень.

Всі учасники конференції брали активну участь в обговоренні лекцій провідних вчених, ставили питання і висловлювали свої думки.