Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Абрамов В.В. – відомий вчений, талановитий організатор, провідний спеціаліст в галузі спортивної медицини та фізичної реабілітації, академік Академії наук вищої школи України, доктор меднаук, професор кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології Дніпровського державного медичного університету.

Професійний шлях В. В. Абрамов пройшов від асистента до доцента, професора, завідувача кафедри, проректора з навчальної роботи та міжнародних зв’язків ДДМА. Завдяки його діяльності впродовж 10 років на посаді проректора були встановлені ділові й наукові стосунки із зарубіжними вченими та міжнародними організаціями понад 30 держав світу, в тому числі Китаю, Малайзії, Йорданії, США та ін. У 1993 році Віктор Васильович заснував медичний інститут традиційної і нетрадиційної медицини.

Впродовж усього професійного життя він вміло поєднував педагогічну, адміністративну, громадську діяльність з науковою. Успішно захистивши кандидатську і докторську дисертації, він продовжував наукові дослідження. Усі вони присвячувалися проблемам формування і збереження здоров’я людини. Основні напрями наукової діяльності торкалися медичних проблем фізичної культури спорту і спортивної медицини. Дослідження, присвячені питанням жіночого спорту, отримали високу оцінку як в нашій країні, так і за її межами. Він був заступником голови спеціалізованої вченої ради 14.01.24 – лікувальна фізкультура та спортивна медицина.

Професор В. В. Абрамов був фундатором наукової школи спортивної медицини, підготував 14 кандидатів медичних наук, під його керівництвом  захищено дві докторські дисертації. Він автор понад 250 друкованих праць, серед яких численні монографії, підручники та навчальні посібники для студентів і практичних лікарів.

Як творчого вченого, досвідченого і талановитого педагога, людину, сповнену доброти, культури, інтелігентності його поважали і шанували колеги, друзі, студентська молодь по всьому світу.

За багаторічну сумлінну працю Віктору Васильовичу присвоєно почесне звання «Відмінник освіти України». Він неодноразово нагороджувався Почесними грамотами Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки, Міністерства праці та соціальної політики України, подяками від органів місцевої влади.

Світла пам’ять про В. В. Абрамова назавжди збережеться в серцях тих, кого доля зводила з цією людиною.

Професорсько-викладацький склад, співробітники,
студенти Дніпровського державного медичного університету

 

Відспівування та прощання відбудеться 8 грудня об 11.00 в Свято-Троїцькому соборі.