Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Після повномасштабного російського вторгнення до України чимало студентів-медиків Дніпровського державного медичного університету долучилося до волонтерського руху. Наразі вони активно працюють у лікарнях міста та у гуманітарних пунктах допомоги переселенцям.

У зв’язку з великою кількістю поранених, постраждалих під час бойових дій, у лікарнях міста не вистачає рук, і наші юні медики прийшли на допомогу своїй країні.

Студентка нашого університету Євгенія розповідає: "Сама я з Донецької області. Живу тут і працюю медичною сестрою. Думаю: що як ще й ми, медики, поїдемо? Хто допомагатиме, якщо не ми? Тому я лишилася тут, у Дніпрі. І допомагаю усім, чим можу. Працюю у своєму відділенні, у волонтерських центрах".

Софія займається волонтерською діяльністю в нейрохірургічному відділенні однієї з лікарень Дніпра. Вона допомагає пораненим військовим: підтримує їх при пересуванні, годує, виконує частину перев’язувальних робіт. Вважає за необхідне передавати гарний настрій пораненим, які перебувають на лікуванні.

Одногрупниця Софії, Юлія, з першого дня війни займається пошиттям військової амуніції. зокрема, підсумок для магазинів та патронів, балаклав. У вільний час шукає тканину для швачок-волонтерок з інших міст. А ще дівчина пройшла курси та записалася до резерву парамедиків.

Іван, студент медичного факультету ДДМУ, допомагає розвантажувати медикаменти та гуманітарну допомогу для військових і вимушених переселенців.

Першокурсник Віталій народився на Донбасі. Наразі надає допомогу вимушеним переселенцям із поселенням та облаштуванням їх життєдіяльності. 

Аліна разом із мамою готує смачні пиріжки та іншу домашню їжу для наших захисників на блокпостах.

Олександра з  початку війни залишається у рідному місті Миколаєві. Дівчина-волонтерка допомагає облаштовувати тимчасові притулки для тварин, годує та шукає для них відповідальних господарів.

Ми дякуємо нашим студентам за вірність обраній професії, за людяність і справжній патріотизм. Професорсько-викладацький ДДМУ склад пишається вами. Ви найкращі!