Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Стоматологи Криворіжжя з перших днів війни активно долучилися до надання допомоги українським військовослужбовцям.

На перших етапах ведення бойових дій організовано прийом військовослужбовців Криворізького гарнізону на базі кафедри стоматології ФПО Дніпровського державного медичного університету, яку очолює професор О. А. Глазунов. Так, у лікувальному залі кафедри створено робоче місце, де надавалась стоматологічна допомога військовим лікарем-стоматологом медичного підрозділу військової частини, яка базується в нашому місті. Військовий лікар-стоматолог був забезпечений в повному обсязі стоматологічним інструментом, пломбувальним матеріалом та необхідним обладнанням.

Команда випускників університету, професійних лікарів-стоматологів, вирішила створити пересувний стоматологічний кабінет, під назвою «Мобільна допомога від учнів професора Григорія Сироти» для надання кваліфікованої стоматологічної допомоги військовослужбовцям в районах їх дислокації. Цей стоматологічний кабінет не випадково названо ім’ям професора Григорія Іларіоновича Сироти, в минулому завідувача кафедри терапевтичної стоматології Дніпропетровського медичного інституту, декана стоматологічного факультету, адже в команді пересувного кабінету працюють учні видатного українського вченого. Григорій Іларіонович особисто брав участь у Другій світовій війні.

Крім надання стоматологічної допомоги хірургічного та терапевтичного профілю, фахівці стоматології проводять просвітницькі заходи. Працюючи в умовах пересувного стоматологічного кабінету, лікарі-стоматологи набувають навичок та досвіду надання стоматологічної допомоги на виїзді безпосередньо у військових підрозділах.