Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Наприкінці лютого 2023 року в онлайн-форматі на платформі Google Meet відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка кафедри анатомії людини, клінічної анатомії та оперативної хірургії ДДМУ (завідувачка кафедри О. О. Нефьодова) на тему «Травна система».

У роботі СНТ під керівництвом доцента С. Б. Крамар взяли участь 45 студентів 1-го та 2-го курсів.

Студентка 1-го курсу Надія Гудим підготувала доповідь на тему «Ембріональний розвиток травної системи. Розвиток органів травлення у плода». У доповіді розглянуто, як відбувається формування й розвиток травної системи ембріона від 4-го тижня життя.

Студентка 1-го курс Топеха Вікторія підготувала актуальну та важливу інформацію на тему «Рак нервів». Вікторія розповіла, що нейрофіброматоз типу 1 є найпоширенішою моногенною спадковою хворобою, яка призводить до виникнення пухлин у людини. Люди з синдромом нейрофіброматоз типу 1 мають вищий ризик розвитку злоякісної пухлини оболонки периферичних нервів. Також Вікторія розкрила клінічний перебіг, діагностику та принципи лікування при вестибулярній шванномі. Між учасниками засідання виникла дискусія щодо відмінностей клінічного перебігу різних форм злоякісних процесів.

Велика кількість запитань та жваве обговорення продемонстрували зацікавленість порушеними питаннями.