Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

До 95-річчя полковник медичної служби В. А. Ажубаліса

8 березня 2023 року відзначає 95-річний ювілей ветеран праці і збройних сил полковник Володимир Адамович Ажубаліс. 

Володимир Адамович після закінчення Донецького медичного інституту з 1951 до 1964 року пройшов потужну школу військового медика і організатора медичної служби різних рівнів. З 1964 року розпочав викладацьку роботу в Донецькому медичному університеті, а з 1968 року працює у Дніпропетровському медичному інституті.

1967 року полковник В. А. Ажубаліс призначений завідувачем кафедри військової підготовки, яку очолював протягом семи років. 

Багато поколінь випускників 1970-х років і викладачів університету пам'ятають гучний командирський голос Володимира Адамовича на кафедрі, на військових майданчиках, під час військових зборів. Висока педагогічна майстерність, доброзичливість, вимогливість до себе і співробітників – незмінні риси, притаманні ювіляру.

Сьогодні знання з військової медичної підготовки набули особливої важливості в роботі кожного лікаря, вони забезпечують стійкість медичного фронту.

Шановний Володимире Адамовичу, в день Вашого знаменного ювілею прийміть найщиріші вітання від професорсько-викладацького складу і численних поколінь випускників університету. Бажаємо Вам міцного здоров'я, стійкості духу, витримки, уваги друзів, колег і учнів. Нехай життя дарує можливість разом зустріти нашу перемогу у вільній незалежній Україні!