Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

За ініціативою ректора професора Т. О. Перцевої в гуртожитку університету, де знайшли прихисток вимушені переселенці, була облаштована ігрова кімната, оновлено підлогу, стіни та стелю.

Саме цей гуртожиток обрали не випадково, адже в ньому зараз перебуває 40 дітей віком до 15 років. Заповнити цей затишний куточок іграшками, наборами для творчості, настільними іграми, кольоровими олівцями, фломастерами, іншим канцелярським приладдям допомогли наші литовські друзі-волонтери Aivaras Norbutas, Vaiva Jankiene, Sigita Pileckyte-Norbutiene. Метою ігрової зони є змістовне наповнення дозвілля дітлахів, створення позитивної емоційної атмосфери.

На відкритті ігрової кімнати дітей зустрічала завідувачка навчальної лабораторії психофізіологічного розвантаження С. В. Павленко, яка підготувала розваги й творче завдання – аплікація з пластиліну. Малеча весело й захопливо провела час. Кожен знайшов розвагу собі до вподоби. Наприкінці діти отримали подарунки й солодощі, які підготували студенти-волонтери.

Світлана Василівна зазначила важливість роботи з дітьми для стабілізації їхнього психоемоційного стану, розвитку здібностей до адаптації та самореалізації, створення нових соціальних зв’язків. Адже в такий складний час важливо, щоб діти раділи й посміхалися. Тому співробітники університету й надалі планують проводити творчі й розважальні заходи для дітей, а також залучати до цього студентів. Так університет виховує у своїх учнях милосердя і гуманізм, що разом зі знаннями дозволить стати справжнім професіоналом лікарської справи.