Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, за давньою традицією нашого університету, співробітники кафедри дитячої хірургії, ортопедії та травматології, клінічні ординатори та інтерни привітали малечу, яка нині знаходиться на лікуванні в Дніпропетровській обласній дитячій клiнiчній лiкарні.

Святкування цьогоріч проводиться в умовах воєнного стану та карантину одночасно. У відділеннях лікарні багато дітей із зони бойових дій. Дехто з них зі складними травмами, які, на жаль, можуть призвести до каліцтва. Наші фахівці надають дітям необхідну медичну допомогу, а також роблять все можливе для їх реабілітації. У лікарні також перебувають діти-переселенці з Запорізької, Донецької, Харківської областей. Вони знаходяться під постійною опікою та контролем професора В. А. Дігтяря, доцентів О. М. Барсука та М. О. Камінської, асистента М. В. Савенка та інших спеціалістів кафедри дитячої хірургії, ортопедії та травматології. Діти пережили жахи війни та переселення, для їх заспокоєння та відновлення повинен пройти певний час.

Професор В. А. Дігтяр, доцент Д. М. Лук’яненко, асистенти О. Г. Садовенко, М. В. Савенко, А. А. Галаган та інші співробітники кафедри, клінічні ординатори, інтерни привітали кожну дитину та вручили подарунки. Вони також відвідали центр онкогематології, де перебувають на тривалому лікуванні маленькі пацієнти з важкими онкологічними захворюваннями, підняли настрій маленьким пацієнтам та їх батькам, побачили щасливі посмішки, подарували радість. Потім завітали до травматологічного відділення, відділення урології з нефрологічними ліжками та інших відділень, приділили увагу всім діткам, а насамперед прикутим до ліжка та діткам з інвалідністю. Бо свято є свято! А піклуватися, лікувати, надавати допомогу маленьким українцям означає власними руками створювати наше майбутнє.

Щодня допомагати дітям – це покликання дитячих лікарів. Вони цінують кожну дитину та мріють, щоб їх маленькі пацієнти та всі діти України мали можливість рости у вільній країні. Без сліз, жаху та страждань. Всім діткам - мирного неба, міцного здоров’я та щасливого дитинства.

Миттєвостями дитячого свята поділилась асистент кафедри дитячої хірургії, ортопедії та травматології О. Г. Садовенко.