Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Щороку в цей день на планеті відзначається Всесвітній День здоров'я, метою якого є нагадування про важливість збереження здоров'я кожної окремої людини та людства в цілому.

7 квітня 2023 року він проходить під гаслом «Здоров'я для всіх» і присвячений 75-річчю від дня створення Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я.

Беззаперечним є той факт, що якого б рівня досконалості не сягали діагностика та лікування захворювань, неможливо забезпечити високий рівень здоров’я населення без серйозного підходу до профілактики. Численні дослідження вчених, а також життєвий досвід людей свідчать про те, що здоров'я людини на 50-55% визначається способом її життя, найважливіше місце у якому займає рухова активність. Саме тому популяризація здорового способу життя, особливо інтеграція оптимальної фізичної активності в повсякденне життя громадян є важливими складовими профілактичної роботи.

 У Дніпровському державному медичному університеті кафедра фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології протягом багатьох років проводить заходи щодо впровадження здорового та активного способу життя серед студентів, викладачів та співробітників, а також мешканців нашого міста.  Засновані та функціонують спортивні секції з різних видів спорту: волейболу, баскетболу, бадмінтону, настільного тенісу, атлетичної гімнастики, боротьби (самбо, дзюдо) та ін. Традиційно щороку (за умов відсутності карантину) проводяться спортивні змагання, спартакіади, товариські зустрічі серед збірних команд факультетів, студентських гуртожитків, співробітників університету.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров'я в ДДМУ (також за умов відсутності карантину) організовуються спортивні та культурно-масові заходи. Зокрема, спортивно-музичні свята «Студенти-медики за здоровий спосіб життя», на яких проводяться веселі спортивні естафети, музичні та танцювальні конкурси, конкурси тематичних плакатів, показові виступи спортсменів – членів збірних команд ДДМУ. Їх учасники нагороджуються медалями, грамотами й цінними призами.

Завдяки підтримці та турботі керівництва ДДМУ на кафедрі організовані Дні здоров’я, які спрямовані на зміцнення здоров'я студентів, викладачів і співробітників. Всі охочі можуть відвідувати плавальний басейн відкритого типу, навчатись різним стилям плавання, займатись аквааеробікою. В спортивних залах успішно займатись в групах шейпінгу, атлетичної гімнастики. На спортивному майданчику відкритого типу покращувати загальну фізичну підготовку, займатись легкою атлетикою, волейболом, футболом.

Попри складний воєнний час спортивний комплекс ДДМУ живе повноцінним насиченим життям. Запрошуємо всіх, хто бажає підтримувати своє здоров'я на належному рівні, до активних занять фізичною культурою та спортом!

Вітаємо всіх із Всесвітнім Днем здоров’я!