Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Тимофій Шинкаренко, доцент кафедри патологічної анатомії, судової медицини та патологічної фізіології Дніпровського державного медичного університету, отримав грант Американсько-австрійської фундації на навчання з патології.

Курс, до якого ввійшли 20 клінічних лекцій з цитопатології, легеневої патології, гінекологічної та гастроінтестинальної патології, пройшов з 18 по 24 лютого 2024 в місті Зальцбург (Австрія), в замку Аренберг.

Спікери - лектори зі світовими іменами, серед яких Jennifer Brainard, Sanjay Mukhopadhyay, Robert Soslow та Ana E. Bennett з Клівлендської клініки (США) та Renate Kain, Behrang Mozayani, Felicitas Oberndorfer і Ingrid Simonitsch-Klupp з Віденського медичного університету (Австрія), ділилися досвідом під час демонстрації мультимедійних лекцій та власних клінічних випадків, відповідали на запитання, спілкувалися на теми, які зацікавили учасників найбільше.

33 представники з 24 країн Європи, Африки та Азії крім засвоєння лекційного матеріалу та участі в дискусіях продемонстрували презентації клінічних випадків, підготовлені ними вдома. Тимофій Шинкаренко - один з двох учасників з України, запропонував аудиторії випадок класичної лімфоми Годжкіна з некротизуючими гранульомами.

Участь у подібних міжнародних програмах навчання, безумовно, сприяє підвищенню лікарської та педагогічної кваліфікації, отриманню досвіду презентації клінічних випадків, створює для наших патологів підґрунтя для взаємодії з фахівцями цього напряму з інших країн світу.