Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Цього року на міжнародному факультеті ДДМУ завершують своє 6-річне навчання за освітньо-професійною програмою «Медицина» 98 англомовних та 32 франкомовних іноземних студенти з 17 країн світу. Кожен наш випуск є унікальним, і випуск 2024 року не став винятком.

На виконання вимог Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 334 (зі змінами) ЄДКІ, як оцінювання якості результатів навчання є основною та обов’язковою формою державної атестації для всіх здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я». Другий етап ЄДКІ складається з тестового компоненту – інтегрованого тестового іспиту Крок 2 та об’єктивного структурованого практичного (клінічного) іспиту (ОСКІ), які оцінюють саме рівень професійної компетентності із професійно орієнтованих (клінічних) дисциплін. Оскільки ЄДКІ є обов’язковим, тож його складають як здобувачі, які перебувають на території України, так і здобувачі, які проживають / тимчасово перебувають за межами України.

21 травня 2024 року другий етап ЄДКІ з ОПП «Медицина» в ДДМУ розпочався з проведення Інтегрованого тестового іспиту Крок 2 саме для англомовних та франкомовних іноземних випускників, які перебувають у місті Дніпро. В безпечних приміщеннях університету безпосередньо складали іспит 72 англомовних та 28 франкомовних випускники міжнародного факультету. Іспит тривав 3 години. Перший день проведення атестації продемонстрував виявили високу організованість та відповідальність випускників. Під час складання іспиту панувала робоча та доброзичлива атмосфера. Випускники, які зараз перебувають за межами України (26 англомовних та 4 франкомовних), складають Крок 2 у центрі сертифікаційного тестування в країні свого проживання або перебування.

Отже, разом із випускниками будемо із нетерпінням чекати результати складання Крок 2 та сподіватися, що результати підсумкової атестації будуть гарні!

Попереду в наших випускників складання ОСКІ, яким оцінюється готовність здобувача вищої медичної освіти до провадження його професійної діяльності шляхом демонстрування практичних (клінічних) компонентів професійної  компетентності на реальному об’єкті або на моделі й передбачає оцінку його практичних та комунікативних навичок. Тож побажаємо нашим випускникам наснаги, професійної майстерності та успішного складання іспитів, які крок за кроком наближають до омріяної професії лікаря.