Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Стажування в США делегації українських лікарів та вчених, у складі якої була доцент кафедри патологічної анатомії, судової медицини і патологічної фізіології ДДМУ Ніна Бондаренко, з метою розбудови напрямку молекулярної патології в Україні та професійної кооперації за підтримки Міністерства охорони здоров'я України та благодійних організацій Peace Development Foundation та Help Ukraine Group включало візит до Луїзіанського центру дослідження раку LCRC (Новий Орлеан).

Два дні в Луїзіані пройшли в неймовірно дружній та відкритій атмосфері. Кожна зустріч була насиченою та інформативною. Українська делегація мала задоволення поспілкуватися з Dr. J. Ramos, директором і головним виконавчим директором LCRC, який розповів нам про роль LCRC у просуванні досліджень, профілактики та лікування раку. Заступник директора LCRC Dr. S.C. Grant вразив своїм досвідом керівництва клінічними випробуваннями, а Dr. Augusto Ochao поділився з нами тим, як він та його команда розробили потужну систему клінічних випробувань в LCRC. Також неймовірно цікавими та корисними були зустрічі з Dr. O. Moaven та його вмотивованою командою, доктором Dr. J. West та його талановитою командою з вірусної онкології, з Dr. M. Burrow та його натхненною командою науковців та колег. Нарешті, технічний директор лабораторії молекулярної патології (Тулейн) Dr. Zhen Lin провів екскурсію основними лабораторіями кафедри патології.

Цінним і надихаючим стало усвідомлення того, що попри  руйнівні драматичні наслідки урагану Катріна у 2005 році, провідні фахівці Луїзіани об'єднали свої зусилля для відродження і розвитку такого високотехнологічного та орієнтованого на пацієнта онкологічного дослідницького центру в умовах економічної та гуманітарної кризи.

Дякуємо нашим американським колегам за готовність допомогти та за досвід, яким вони поділилися.