Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

На кафедрі ендокринології ДДМУ (завідувачка - професор Наталія Олегівна Перцева) у змішаному форматі кафедрального секційного засідання було проведено XXIV наукову медичну конференцію студентів та молодих вчених "Новини і перспективи медичної науки", участь у якій взяли студенти 4 курсу та лікарі-інтерни 2 року навчання за фахом «Внутрішні хвороби».

Основними питаннями, яким була присвячена цьогорічна конференція, були сучасне лікування та моніторинг цукрового діабету 2 типу, порівняння національних та європейських протоколів лікування цього поширеного захворювання, а також обговорення клінічних випадків недіагностованих вчасно інших ендокринних захворювань. Важливою складовою тематики конференції була орієнтованість не тільки на підвищення та поглиблення теоретичних знань, а й вдосконалення практичних навичок стосовно діагностичних підходів в ендокринології.

Дуже цікавими були презентації клінічних випадків, підготовлені лікарями-інтернами під керівництвом доцента Тищенко І.В., а саме «Комбінація маніфестного гіперкортицизму та латентного гіпокортицизму внаслідок неконтрольованого прийому глюкокортикоїдів» та «Несвоєчасна діагностика синдрому Шмідта. Як не пропустити ендокринну патологію?». Дані клінічні випадки викликали непідробний інтерес та активну дискусію серед студентів 4 курсу та лікарів-інтернів. 

За підсумками конференції 1 місце за сумісну доповідь посіли лікарі-інтерни Волкова Ельвіра та Гарібова Теллі, 2 місце поділили студентки 4 курсу 5 групи факультету медицини та фармації Абедіна Мар`я та Бондаренко Олена, 3 місце посіла лікар-інтерн Волкова Ельвіра. Вітаємо!

Досвід участі у науковій конференції є дуже важливим та корисним для студентів та молодих вчених, а проведена робота допомагає уникати помилок у подальшій практичній діяльності.