Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Спеціалізована вчена рада ДФ 08.601.109 під головуванням професора Дмитра Олександровича Степанського розглянула дисертацію здобувача ступеня доктора філософії, аспіранта кафедри інфекційних хвороб Дніпровського державного медичного університету Білоконя Олександра Олександровича.

Тема дисертаційного дослідження: «Фактори ризику та прогнозування тяжкого перебігу коронавірусної хвороби (COVID-19) на госпітальному етапі у пацієнтів похилого та старечого віку»  галузь знань – 22 «Охорона здоров’я», спеціальність 222 «Медицина».

Науковий керівник – професорка Литвин Катерина Юріївна.

Отримано нові наукові дані щодо особливостей перебігу COVID-19 у госпіталізованих пацієнтів похилого та старечого віку, підтверджена роль коморбідної патології, яка значно обтяжує перебіг COVID-19 та асоційована з тяжким перебігом хвороби та ризиком смертельного наслідку.

Дисертаційна робота є фундаментальним дослідженням. На основі отриманих результатів розроблена, обґрунтована та впроваджена в практику багатофакторна модель, яка враховує дані про вікову категорію пацієнта, наявність 5 супутніх соматичних захворювань, зміни 9 клініко-лабораторних показників і забезпечує прогнозування ризику несприятливого перебігу коронавірусної хвороби у госпіталізованих пацієнтів похилого та старечого віку з точністю 94,7 %, чутливістю – 82,0 %, специфічністю – 97,0 %.

На підставі захисту дисертаційної роботи члени спеціалізованої вченої ради ДФ 08.601.109 ухвалили присудити О.О. Білоконю ступінь доктора філософії за спеціальністю «Медицина», галузь знань «Охорона здоров’я».

Вітаємо дисертанта та наукового керівника з успішним захистом!