Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У травні 2024 року відбулась щорічна міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання внутрішньої медицини», що створює можливості обміну досвідом з провідними фахівцями-науковцями, розширює можливості висвітлення власного клінічного досвіду, формування безперервного професійного вдосконалення та продовжує відображати основну мету нашого заходу від моменту започаткування.

Традиційно відкрила конференцію ректор ДДМУ, академік НАМН України, професор Тетяна Олексіївна Перцева. У своїй доповіді вона окреслила проблемні питання у пульмонології та визначила особливості новітніх підходів до ведення пацієнтів. У цьому році в межах міжнародної співпраці свої доповіді представили професори з Іспанії, Великої Британії та Італії.

Професор Енріке де Мадарія, президент Іспанської асоціації гастроентерології, доцент кафедри гастроентерології Університету Мігеля Ернандеса (Ельче, Іспанія), координатор біліарно-панкреатичного відділення загальної лікарні університету (Аліканте, Іспанія) в секційному засіданні «Сучасна гастроентерологія» надав доповідь «Практичні питання діагностики та лікування вторинної екзокринної недостатності підшлункової залози. Використання опитувальника PEI-Q для скринінгу пацієнтів із вторинною екзокринною недостатністю підшлункової залози».

Професор Джейкоб Джордж, завідувач кафедри серцево-судинної медицини та терапії Медичної школи Університету Данді (Шотландія), національний клінічний керівник Шотландського лікарського консорціуму, старший експерт NICE Scientific Advice, Данді (Велика Британія) обговорив зі слухачами сучасний менеджмент дисліпідемії.

Професор Ніколя Веронезе, доцент кафедри геріатрії та внутрішньої медицини Університету Палермо (Італія), професор університету короля Сауда, член операційного комітету Центру співпраці Всесвітньої організації охорони здоров’я Льєжського університету (Бельгія) у секції, що була присвячена питанням захворювань опорно-рухового апарату та проблемам болю, представив свій погляд на проблематику та стратегії клінічних підходів до питань ведення пацієнтів із саркопенією та особливостей нового і старого геріатричного синдрому.

Цього року в структуру тематики конференції додали секцію «Проблеми інвалідності та реабілітації в сучасних умовах України». Свій практичний досвід презентували лікарі та науковці ДУ «Український НДІ медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України». Були ґрунтовно висвітлені основні показники інвалідності в Україні за 2023 рік, матриця реабілітаційних послуг для захисників, захисниць України та постраждалих з посттравматичною епілепсією, розглянуті реабілітаційні особливості у хворих після клінічної смерті, сучасні підходи до лікування вогнепальних дефектів кісток, практичні питання діагностики, лікування та реабілітації пацієнтів з демієлінізуючою полінейропатією (гострі та хронічні форми), аспекти діагностики та лікування хвороби Лайма.

Дводенна конференція також включала до розгляду основні питання клінічного та наукового підходів ведення пацієнтів з пульмонологічною, кардіологічною, нефрологічною та ревматологічною патологією.  Окремою секцією виділені питання «До відома сімейного лікаря». Своїм практичним досвідом поділилися провідні фахівці медичної галузі з усієї країни, що створило можливості розкриття власного  потенціалу для кожного слухача, з подальшим спрямуванням на розвиток та рух уперед за умов воєнного стану в Україні.

Дякуємо всім учасникам конференції за плідну співпрацю, результатом якої є формування спільного простору для отримання нового досвіду. Бажаємо всім наснаги в складних умовах сьогодення, творчого натхнення та подальшого професійного розвитку.