Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У ДДМУ відбувся розгляд дисертації здобувача ступеня доктора філософії, аспіранта кафедри акушерства, гінекології та перинатології ДДМУ Ющенка Максима Ігоровича на тему: «Профілактика і прогнозування розвитку прееклампсії у жінок із ретрохоріальними гематомами», галузь знань – 22 «Охорона здоров’я», спеціальність 222 «Медицина».

Науковий керівник – доцент Дука Юлія Михайлівна.

Розширено уявлення про значущість оцінки не тільки клініко-анамнестичних факторів, як можливих предикторів ПЕ, а й вплив анатенатальної кровотечі у жінок із загрозою переривання вагітності в першому триместрі на ризики розвитку ПЕ.

Результати дослідження впроваджено в акушерських та гінекологічних відділеннях Комунального підприємства «Регіональний медичний центр родинного здоров’я» Дніпровської обласної ради, Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня №6».

На підставі відкритого голосування спеціалізована вчена рада ДФ 08.601.119 під головуванням професорки Лоскутової Тетяни Олександрівни прийняла рішення про присудження ступеня доктора філософії (PhD) Ющенку Максиму Ігоровичу за спеціальністю 227 «Медицина», галузь знань 22 «Охорона здоров’я».

Вітаємо дисертанта та наукового керівника з успішним захистом!