Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

4 вересня відбулась церемонія посвяти першокурсників медичного факультету у студенти, яка зібрала в музеї історії ДДМУ ім. І.І. Крижанівської представників керівництва університету, викладачів, «першачків», їх батьків та рідних.

Тепло привітала майбутніх колег-лікарів ректор ДДМУ, академік НАМН України, професор Тетяна Перцева. «На вас, наші дорогі студенти, лежить велика відповідальність. Адже зовсім скоро, через декілька років, саме до вас, сьогоднішніх першокурсників, прийдемо лікуватися ми, ваші викладачі, наші діти та цілі родини, адже саме ви – майбутнє завтрашньої медицини. Отже, не сумнівайтеся, ми будемо дуже добре вас навчати! Не приховую – буде складно. Навчатися медицини взагалі дуже складно, і не тільки в Україні, а й по всьому світові. Однак ми разом із вами все зможемо, подолаємо всі труднощі й виховаємо з вас справжніх лікарів! Дякуємо вам, наші першокурсники, дякуємо вашим батькам за те, що обрали Дніпровський державний медичний університет. Ласкаво просимо до навчання!»

Перший проректор ДДМУ, професор Ігор Шпонька поділився зі студентами власним досвідом: «Вірте мені, сьогоднішня подія запам’ятається вам на все життя, хоча буде ще багато цікавого протягом вашого навчання. У цих стінах ви знайдете нових друзів, а дехто навіть закохається й створить сім’ю. Все це ще попереду! На вас чекають незабутні й, мабуть, найщасливіші роки вашого життя. Тож обов’язково зробіть загальне фото на згадку, а потім, через 6 років – ще одне фото під час випуску. Порівняйте, якими ви були і якими стали. І нехай вам щастить на професійному шляху, який ви сьогодні розпочинаєте!».

Навчальний рік першокурсники розпочали, одягнувши білі халати та отримавши з рук ректора ключ до знань і символічну залікову книжку. Потім в стінах нашого славетного навчального закладу, якому цього року виповнюється 108 років, за традицією пролунала клятва студента. Складаючи її, юнаки та дівчата підтвердили прагнення опановувати знання та лікарську практику, гідно продовжувати справу своїх вчителів, зберігати традиції альма-матер, працювати на благо України.

Декан медичного факультету, професор Володимир Жилюк привітав першокурсників з початком навчання та студентського життя, пообіцяв їм всіляку допомогу та підтримку, побажав успіхів у навчанні. До привітань приєдналися проректор з науково-педагогічної роботи ДДМУ, доцент Сергій Захаров, завідувачі провідних кафедр, педагоги університету.

Першокурсницю Дар’ю Задорожню прийшли підтримати найрідніші люди. Мама, дідусь та бабуся - випускники ДДМУ, навчався тут і її брат. Дівчина розповідає: «Можна сказати, що у нас ціла лікарська династія. В майбутньому я хочу стати психіатром або нейрохірургом. Тому що мені подобається глибина у людей - не у всіх вона є. Вважаю, що коли стаєш психіатром, то можеш до неї дістатися. Можеш розібратися з тим, що в людини в голові. Це цікавою перспективно і це потрібно багатьом людям.».

Георгій Яшин теж з родини медиків, на церемонію посвяти прийшов із мамою, випускницею нашого університету. Дідусь, тітка та двоюрідна сестра теж навчалися в

нашому навчальному закладі. Юнак з дитинства мріяв стати лікарем. З майбутньою спеціальністю Георгій поки що не визначився: «Спочатку треба опанувати основи медицини, і в процесі навчання вже свідомо та виважено обрати фах. Головне, що я зрозумів, що хочу навчатися саме в ДДМУ. Хочу бути лікарем, щоб допомагати людям!».

Церемонію посвяти завершило спільне фото на згадку. Щоб відчути атмосферу свята, пропонуємо переглянути й надихнутися світлинами фотографа ДДМУ Ярослава Зянька. Більше фото дивіться у Фейсбук