Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

3 вересня в залі музею історії ДДМУ зібралися колишні випускники шкіл, коледжів та ліцеїв, а нині студенти-першокурсники та їхні батьки.

З важливою подією привітала молодь ректор ДДМУ, академік НАМН України, професор Тетяна Олексіївна Перцева. Вона висловила впевненість, що молоде поповнення університетської спільноти подолає всі проблеми та виклики часу, успішно буде засвоювати насичену й складну навчальну програму: «Навчання буде цікавим і складним, воно потребує постійної самовідданої праці. Головне – це ваші бажання, наполегливість і завзяття. Україна потребує висококласних фахівців галузі охорони здоров’я, і ви обов'язково ними станете, адже за вами – майбутнє! Віримо у вас, із задоволенням будемо вас навчати!»

З початком шляху в медицині та першим навчальним роком у ДДМУ присутніх привітав перший проректор ДДМУ, професор Ігор Шпонька, а також проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Сергій Захаров. Студентам представили деканів факультетів, завідувачів провідних кафедр, педагогів.

Першокурсники склали урочисту клятву студента Дніпровського державного медичного університету. Ректор ДДМУ особисто одягнула двох студентів 1 курсу в білі халати, вручила їм символічні ключі до знань та залікову книжку.

Першокурсник Кирило Шкуропат свідомо обрав спеціальність «Фізична терапія, реабілітація». На питання «Чому?» охоче відповідає: «Сьогодні, окрім великої кількості поранених військових, які повертаються з передової з пораненнями та каліцтвами, існує ще велика кількість пацієнтів, що потребують послуг реабілітації. Вважаю обрану спеціальність вкрай необхідною саме зараз. Наприклад, хворих на інсульт не стає менше - навпаки їх більшає з кожним роком. Надати їм суттєву допомогу в покращенні якості життя – одне з завдань фізичного терапевта, реабілітолога. Я обрав ДДМУ, бо в університеті є сучасна база для навчання, досвідчені педагоги. Тож і я хочу бути серед тих, хто допомагає людям».

Разом із батьками на церемонію посвяти прийшла Софія Серневич, яка походить з родини лікарів. Саме в нашому навчальному закладі колись навчалася її мама, дідусь та бабуся. Мати Ольга Серневич розповідає: «Спочатку Софія хотіла стати педіатром як мама, потім хірургом як дідусь. Пізніше «загорілася» реабілітацією. На вибір майбутньої професії вплинуло усвідомлення того, що часто зусилля лікарів зводяться нанівець, якщо хворим далі не займається фізичний терапевт. Тож я та батько підтримали доньку в прагненні бути корисною потребуючим людям. Нехай бажання, з яким вона прийшла навчатися, не згасає і допомагає їй на професійному шляху!». 

Юлія Ткач - майбутній стоматолог. Стати ним мріяла з дитинства. Подруга дівчини, студентка 3 курсу стоматологічного факультету ДДМУ, радила: «Не сумнівайся! В нас найкращий виш, крута навчальна база, а педагоги – просто супер!». Мама першокурсниці Наталія Ткач поділилася своїми враженнями від вибору доньки: «В нашій родині Юля – перший стоматолог. Її мрія тепер стала й нашою батьківською мрією. Висловлюємо вдячність воїнам ЗСУ за щоденний захист. Щиро вдячні керівництву ДДМУ за можливість для наших дітей навчатися. Віримо в їхню щасливу долю. Пишаємося та підтримуємо!».

День посвяти в студенти завжди урочистий і зворушливий, адже саме з нього починається шлях навчання професії та самостійного дорослого життя. Сподіваємося, що в стінах ДДМУ наші студенти знайдуть своє покликання, стануть справжніми професіоналами своєї справи. Бажаємо їм щасливого та мирного життя!