Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

30 серпня поточного року в університеті відбулася традиційна серпнева нарада. Розпочалася вона з приємної події – ректор закладу академік НАМН України, професор Тетяна Олексіївна Перцева вручила нагороди співробітникам університету.

Подяку Міністерства охорони здоров’я України отримали В. В. Огоренко, О. Б. Неханевич. Грамотою Дніпропетровської обласної ради відзначена С. І. Ільченко. Вітальний лист від Дніпропетровської обласної військової адміністрації отримали М. Ю. Сидора, І. С. Лощинова, Подякою ректора ДДМУ відзначені Є. Чуб, Д. Г. Башмаков, Є. В. Петрошенко,  

Також голова вченої ради вручила атестати доцентів Я. В. Колдунову, В. Ю. Кравченку, О. Ю. Оболонській, Н. А. Саніній, Н. М. Токарєвій й привітала їх з професійними досягненнями.

Учасники наради вшанували світлу пам'ять викладачів і співробітників, які пішли з життя.

Згідно з порядком денним Тетяна Олексіївна представила учасникам наради підсумки діяльності колективу ДДМУ за 2024–2025 навчальний рік та пріоритетні завдання на 2024–2025 навчальний рік.

Доповідач насамперед зазначила спеціальності, за якими університет здійснює освітню діяльність, а також виділила напрями, які були ліцензовані у 2023–2024 році й за якими відбувся набір студентів на наступний навчальний рік. Окремо висвітлено питання ліцензування післядипломної освіти. Були оголошені результати вступної кампанії 2024 за спеціальностями й рівнями вищої освіти. Наголошено на продовженні набору в магістратуру. Наведені загальні цифри контингенту здобувачів вищої освіти, лікарів-інтернів та аспірантів. Особливу увагу Т. О. Перцева приділила аналізу результатів ЄДКІ, відзначила позитивні показники та проблемні питання, які вимагають вирішення.

Також у своєму виступі ректор надала інформацію стосовно науково-педагогічного складу закладу, кількості докторів та кандидатів наук.

Серед здобутків минулого навчального року доповідач вказала на зміцнення позицій університету в міжнародній діяльності, у тому числі розширення грантової діяльності співробітників.

З питання організації навчального процесу у 2023–2024 навчального року виступив перший проректор ДДМУ, професор І. С. Шпонька, зазначивши про продовження навчання у змішаному форматі. Наголошено, що навчання має відбуватися з дотриманням заходів безпеки. Для цього в навчальних корпусах обладнані укриття. Порядок дій студентів і викладачів під час повітряних тривог розроблений і міститься у вільному доступі на сайті університету.

На засіданні також обговорювалися поточні питання функціонування навчального закладу в новому навчальному році.

На завершення голова вченої ради привітала учасників засідання з початком нового 2024–2025 навчального року, побажала натхненної праці та нових творчих здобутків.