Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

29 серпня 2024 року студенти ДДМУ взяли участь всеукраїнській акції пам’яті «Сонях» з вшанування пам'яті полеглих захисників України. Соняшник символізує квітку, яка виросла на полі бою під Іловайськом, де 2014 року сотні українських героїв поклали свої життя за нашу свободу.

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави встановлений Указом президента Володимира Зеленського у 2019 році на знак пам’яті про Іловайську трагедію 2014 року для вшанування загиблих героїв.

10 років тому, у серпні 2014, в Донецькій області під Іловайськом майже місяць тривали запеклі бої ЗСУ з регулярними частинами армії РФ. Через нерівність сил українські військові опинилися в оточенні. Росіяни пообіцяли їм "зелений коридор" для виходу, проте обіцянку не виконали, і наші воїни були розстріляні. Відтоді 29 серпня ми вшановуємо пам’ять усіх захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Традиційно у День пам'яті по всій Україні приспускають прапори, схиляють голови у хвилині мовчання, згадують полеглих героїв. У заходах беруть участь високопосадовці, військові, родичі загиблих та всі свідомі українці. Багато людей, серед яких і студенти нашого університету, в цей поклали квіти в Дніпрі на Алеї Героїв.

Вічна пам’ять і слава Героям, полеглим за нашу свободу!