Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Професійне свято фахівців з фізичної реабілітації відзначається 8 вересня вже 27 років поспіль за ініціативи Всесвітньої конфедерації фізичних терапевтів.

Важливість роботи фізичного терапевта важко перебільшити. Сьогодні, мабуть, вже ні в кого не виникає сумнівів у тому, що без фізичної реабілітації неможливо відновити, компенсувати та розвивати фізичні, психологічні, соціальні вміння й навички людей, які втратили ці функції внаслідок травм чи хвороб. Фізичний терапевт - один із ключових фахівців, який завдяки своїм досвіду та кваліфікації допомагає людям із болем, тривалими періодами нерухомості, хворобами, недієздатністю чи інвалідністю, що пройшли через важкі життєві випробування, повернутися до активного життя, покращити його якість.

Сьогодні професія фізичного терапевта набула особливої актуальності й стала однією з найзатребуваніших на ринку праці України. Багато захисників нашої держави потребують реабілітації після поранень, щоб отримати можливість повноцінно працювати й жити в суспільстві. Без фізичної реабілітації неможливо допомогти й пацієнтам з черепно-мозковими, спинномозковими травмами, пошкодженнями опорно-рухового апарату, а також пацієнтам, що перенесли інсульт, операцію на спинному чи головному мозку.

Дніпровський державний медичний університет бере активну участь у підготовці фахівців за цією важливою спеціальністю. Кафедра фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології (завідувач – професор Олег Неханевич) є лідером у навчанні майбутніх фізичних терапевтів, реабілітологів України.

Вітаємо викладачів та студентів, фізичних терапевтів з професійним святом!
Фізична терапія – це не лише про лікування тіла, але й про підтримку душі, про надання людям можливості знову відчути радість руху, активного життя. Ви демонструєте професіоналізм, співчуття та відданість своїй справі, допомагаючи тим, хто цього потребує. Бажаємо здоров’я, натхнення, сил та наснаги у такій важливій справі!