Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

7 вересня в стінах ДДМУ відбулася знаменна подія – зустріч випускників 1974 року 50 років по тому. Своїми враженнями поділилися одна з її учасниць професор Тетяна Анастасіївна Хомазюк, яка все своє професійне життя пов’язала з альма-матер.

Вона розповідає: «Випуск 1974 року (в ті часи - Дніпропетровського медичного інституту), два потоки А та Б лікувального факультету, 250 випускників – одна з сторінок історії нашого славного Дніпровського державного медичного університету. Натхненні, енергійні, сповнені професійної гордості. Як ми пишалися!

І от через 50 років - 7 вересня 2024 року, рівно о 9.00, в улюбленому морфологічному корпусі нас зібралося лише 19… Так, нині буремні часи, неспокійне небо над Дніпром і всією Україною. Лунали сирени повітряної тривоги й під час нашої зустрічі, однак серця зігрівала рідна alma mater!

На початку ми вишикувались біля пам’ятника загиблим медикам, схиливши голову у хвилині мовчання. Пам’ятаємо всіх наших вчителів та друзів-колег – тих, кого вже немає з нами. І пригадали всіх…

У залі музею історії ДДМУ нас привітно зустрів проректор з науково-педагогічної роботи, доцент Сергій В’ячеславович Захаров та берегиня музею Лариса Петрівна Аксеніч, які розповіли про історичні здобутки та надбання сьогодення нашого славетного вишу. Ми були вражені різноманітністю та значущістю зібраних експонатів, які свідчать про незмінно високий рейтинг ДДМУ в вітчизняному та світовому медичному й освітянському просторі. Через роки - так було, є і буде завжди!

Потім пролунали поетичні рядки, які присвятили рідному навчальному закладу наші випускники.

Морфологічний корпус ДДМУ - світлий, сучасний храм Медицини. А ось і серце медичних наук – Анатомічний музей. Його двері вперше відкрили для нас після реставрації. Враження від відвідування музею незабутні! Це шедевр, в якому - неповторне поєднання науки та мистецтва. Дякуємо за екскурс в історію створення цього «анатомічного дива» доценту кафедри анатомії Світлані Борисівні Крамар. А після цього ми ніби знову складали іспит з анатомії людини в прекрасних аудиторіях на кафедрі анатомії! Відчуття неймовірні!

Зустріч з юністю у стінах рідного вишу – це зворушливо, незабутньо. Так, нас було лише 19, але всі ми в строю - з нашими поглядами, професійними здобутками, відданістю медичній справі, alma mater, рідній Україні. Зустріч випускників стала чудовою можливістю побачитися, знову зблизитися та згадати щасливі роки, проведені в стінах рідного навчального закладу.

Vivat, Alma Mater! Vivant professores!».

Більше фото дивіться на нашій сторінці у Фейсбук