Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

24 – 27 вересня в Києві відбувся 25 Національний конгрес кардіологів України. Захід пройшов у змішаному форматі, з паралельною трансляцією всіх засідань на платформі YouTube. Окрім більш ніж 1000 зареєстрованих делегатів, серед яких були науковці, викладачі ВНЗ, практичні лікарі, організатори охорони здоров’я й кардіологічної служби з усіх регіонів, у дні роботи Конгресу до трансляцій долучилося близько 32000 слухачів.

На відкритті Конгресу з інноваційною лекцією “Штучний інтелект і машинне навчання в серцево-судинній медицині” виступив Президент Європейського кардіологічного товариства професор Thomas Lűsher (Лондон, Велика Британія). В роботі конгресу також взяли участь 14 вчених з країн Балтії, Польщі, Італії, Німеччини, Франції. 

Окрім суто теоретичних і практичних питань кардіології мирного часу в окремих сесіях і на майстер-класах спільно з керівниками медичної служби ЗСУ були обговорені нагальні питання організації та вдосконалення надання кардіологічної та кардіохірургічної допомоги військовим. 

Вчені Дніпровського державного медичного університету, професори В.А. Потабашній, О.А. Коваль, О.О. Ханюков, Т.В. Колесник, доценти Л.І. Васильєва,  К.Ю. Єгоров та ін.  взяли активну участь в роботі конгресу. Вони представили 37 доповідей стосовно власних наукових даних з аритмології, гострих коронарних синдромів, серцевої недостатності, легеневої гіпертензії. Також були представлені клінічні випадки рідких захворювань та лікування важких ускладнень у коморбідних хворих. Представники ДДМУ взяли участь у майстер-класах з практичних питань невідкладної кардіології, клінічної аритмології, превентивної кардіології, в обговоренні  шляхів впровадження в практику найновітніших європейських рекомендацій 2024 року з діагностики та лікування артеріальної гіпертензії, хронічних коронарних синдромів, фібриляції передсердь, захворювань периферичних артерій. Молоді вчені університету також виступили з доповідями, взяли участь в конкурсі стендових доповідей. 

Вчені-кардіологи нашого університету входять до науково-організаційного комітету Конгресу, завжди активно беруть участь в діяльності 5 робочих груп і асоціацій українського кардіологічного товариства. 

Щиро вдячні організаторам Конгресу, а також Силам оборони України за можливість разом з іноземними та вітчизняними фахівцями обговорити актуальні новини кардіології, знайти шляхи для імплементації новітніх досягнень світової науки у практику українських лікарів.