Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

У видавництві «Нова книга» вийшов друком підручник «Урогенітальні інфекції» (2024) за редакцією професора Т. В. Святенко, доцента С. В. Захарова.

Колектив авторів: професор Ю. О. Дубоссарська, доцент Д. Г. Башмаков, професор В. В. Горбунцов, доцент С. Ю. Єгорова, доцент В. К. Захаров, професор М. В. Медведєв, професор Р. М. Молчанов, професор Т. В. Святенко, професор Д. О. Степанський, асистент В. В. Стрюков.

Видання торкається питань інфекцій, що передаються статевим шляхом (ІПСШ) і становлять епідемію величезного масштабу. Показники захворюваності на ІПСШ недооцінюють справжній тягар цих інфекцій, оскільки більшість з них є безсимптомними та не реєструються в повному обсязі. ІПСШ мають далекосяжні наслідки для репродуктивного та сексуального здоров'я. Профілактика і контроль над ІПСШ є важливої частиною охорони здоров'я людини.

Рецензенти: завідувачка кафедри дерматовенерології та естетичної медицини Запорізького державного медико-фармацевтичного університету, професор Г. І. Макуріна; професор кафедри дерматовенерології та хірургічної дерматології Харківського національного медичного університету Л. А. Болотна.

У підручнику детально висвітлено етіологію, епідеміологію, клінічну картину, діагностику та  лікування урогенітальних інфекцій, що зустрічаються в практичній лікарській діяльності. Матеріал відзначається оптимальним обсягом, чіткістю, послідовністю й лаконічністю викладання, добре ілюстрований. Книга призначена та буде корисною для студентів старших курсів медичних університетів, лікарів-інтернів та практикуючих лікарів.