Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

4 лютого щорічно відзначається Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями (WorldCancerDay), який був заснований Міжнародним союзом боротьби проти раку з метою привернення уваги світової спільноти до цієї глобальної проблеми.

Міжнародний союз боротьби з раком об'єднує та підтримує онкологічну спільноту, щоб зменшити глобальний тягар раку, сприяти більшій справедливості та забезпечити пріоритет боротьби з раком у світовому порядку денному в галузі охорони здоров'я та розвитку.

Щорічно Всесвітній день боротьби із раковими захворюваннями має свою тему. У 2022 році він проводиться під девізом: «Створіть майбутнє без раку. Час діяти зараз».

Викладачі кафедри онкології та медичної радіології ДДМУ  вносять свій вагомий внесок у справу боротьби проти глобальної епідемії раку. За роки існування кафедри надана допомога тисячам людей. Колектив брав участь у 481 міжнародному багатоцентровому клінічному випробуванні. Вивчена ефективність понад 250 препаратів, субстанцій та схем лікування. Всі свої ініціативи наші спеціалісти спрямовують на покращення якості життя українців, які зіштовхнулися з онкологічним захворюванням.

Лікарі акцентують увагу на наукових дослідженнях, профілактиці, ранньому виявленні та лікуванні цього захворювання. Виникненню майже половини онкологічних захворювань можна запобігти, орієнтуючись і дотримуючись елементарних норм здорової поведінки, таких як: боротьба з курінням, фізична активність; збалансована та здорова їжа; своєчасна вакцинація проти вірусів, які викликають рак печінки і шийки матки; утримання від тривалого перебування на сонці та в солярії; своєчасна діагностика і увага до власного життя й здоров'я.

Створіть майбутнє без раку. Час діяти зараз.

04-02-2022.jpg