Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

18 листопада 2022 року 60-річчя з дня народження святкує Віктор Володимирович Маврутенков – доктор медичних наук, професор кафедри інфекційних хвороб Дніпровського державного медичного університету.

У стінах рідної альма-матер Віктор Володимирович пройшов шлях асистента, доцента, професора. Основні напрями його практичної та наукової діяльності: педіатрія, інфекційні хвороби у дітей та дорослих. У 1992 році він захистив кандидатську дисертацію «Клініко-патогенетичне і прогностичне значення антиген-специфічних імунних реакцій при вірусному гепатиті В у дітей», у 2009 р. - докторську дисертацію «Епштейна-Барр інфекція: імунопатогенез, клініка, діагностика та лікування». У 2013 став професором кафедри інфекційних хвороб.

Основний напрям наукової роботи В. В. Маврутенкова – інфекційний процес на генетичному та клітинному рівнях, розробка нових методів діагностики вірусних інфекцій. Віктор Володимирович є автором і співавтором понад 200 наукових праць, 7 підручників, 6 інформаційних листів, 5 патентів.

В. В. Маврутенков - відповідальний педагог з особливим творчим підходом до проведення занять. Він має беззаперечний авторитет серед студентів, лікарів-інтернів, колег, пацієнтів. 

Віктор Володимирович активно проводить санітарно-освітню роботу серед населення Дніпропетровської області, виступаючи на телебаченні та надаючи інтерв'ю журналістам провідних регіональних інформагентств, проводить великий обсяг громадської роботи в університеті.

В. В. Маврутенков – експерт постійної робочої групи МОЗ України з удосконалення епідеміологічного нагляду за паразитарними захворюваннями. Член Всеукраїнської Асоціації інфекціоністів (Ukrainian Society of Infectious Diseases Doctors), член Дніпровського відокремленого підрозділу Громадської організації Всеукраїнська асоціація інфекціоністів. Дійсний член Громадської організації «Всеукраїнської асоціації дитячої імунології».

За багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток та покращення якості програми імунізації населення України відзначений подякою МОЗ України спільно з Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) в України у 2016 році. У 2020 році відзначений подякою міського голови м. Дніпра за самовіддану працю в боротьбі з пандемією COVID-19.

Вельмишановний Вікторе Володимировичу! Щиро вітаємо Вас зі славним ювілеєм! Пишаємося Вашими науковими здобутками, досягненнями в навчанні студентів та лікарів-інтернів. Шануємо Вас як мудрого педагога, креативного науковця, талановитого лікаря та яскраву особистість. Ваша щоденна плідна праця є свідченням того, що Ви живете університетом і наукою, завжди сповнені ентузіазму та творчих ідей.

Бажаємо Вам, Вікторе Володимировичу, миру, злагоди, міцного здоров’я, добробуту, сімейного тепла та довгих років мирного щасливого життя!