Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

6 Всеукраїнська конференція «Теорія та практика сучасної морфології», яка відбулася на базі ДДМУ 10-11 листопада 2022 року, привернула увагу всієї наукової морфологічної спільноти нашої держави та багатьох провідних фахівців іноземних закладів.

На думку голови конференції, ректора ДДМУ академіка НАМН України, професора Тетяни Перцевої, цей науковий форум став потужним інтеграційним вектором, що викарбувався останніми роками та об’єднав зусилля фахівців з усіх напрямів сучасної морфології. Відкриваючи конференцію цього року, голова програмного комітету, перший проректор університету професор Ігор Шпонька підкреслив надзвичайну важливість утримання цього вектору саме під час тяжких випробувань, яких протягом багатьох місяців зазнає наша країна.

Керівники двох ключових національних фахових об’єднань – Наукового товариства морфологів України (професор Олена Аппельханс, м. Одеса) і Асоціації патологів України (професор Валерій Туманський, м. Запоріжжя) – у своїх вітальних промовах зазначили велику роль нашої конференції у формуванні фундаментальних і клінічних досліджень, а також окреслили сьогоденні світові тенденції розвитку морфології та основні шляхи його реалізації в Україні.

Упродовж двох днів до доповідей визнаних морфологів українських і закордонних установ була прикута увага делегатів із понад 150 кафедр і підрозділів різних навчальних, наукових і лікувальних закладів. Зацікавлення виявили сотні фахівців з усіх куточків вільної України, а у день, коли ЗСУ довершували визволення її правобережної частини, до форуму долучилися навіть науковці з Херсона!

На завершальному засіданні голова оргкомітету професор Ігор Твердохліб узагальнив здобутки наукового заходу, висловив вдячність всім його організаторам і учасникам, визначив основні позиції резолюції, а також запросив до участі в наступній Сьомій конференції «Теорія та практика сучасної морфології» на базі нашого університету.

Повний відеозапис конференції опублікований за посиланнями: https://www.youtube.com/watch?v=v-wIHTMODkw (перший день);

https://www.youtube.com/watch?v=XgQKbIe_fWQ&t=110s (другий день).

Основні матеріали заходу: https://sites.google.com/a/dsma.dp.ua/confmorphology/materiali-konferenciie/konferencia-2022-roku.