Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

19 жовтня 2022 р. у ДДМУ розпочала свою роботу Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання внутрішньої медицини». Основною метою заходу стало створення можливостей обміну досвідом з провідними фахівцями-науковцями та висвітлення власного клінічного досвіду в період повномасштабної війни.

Відкрила секцію «Актуальних питань пульмонології» академік НАМН України, професор, доктор мед. наук Перцева Т.О. Її доповідь висвітлювала 2022 рік у пульмонології: ключові події, нові клінічні рекомендації, перспективи розвитку. Також в цій секції свої доповіді представили професор Конопкіна Л.І., професор Дитятковська Є.М., професор Разумний Р.В., професор Родіонова В.В., доцент Кірєєва Т.В., доцент Мироненко О.В.

Наступна частина була присвячена питанням сучасної гастроентерології. У своїх доповідях професор Степанов Ю.М., професор Філіппова О.Ю. та професор Скрипнік І.М. розглянули питання ураження печінки при метаболічному синдромі, кардіоваскулярний ризик, патологію біліарного тракту.

В секції «Захворювання серцево-судинної системи» актуальні питання розглянули професор Курята О.В., професор Ханюков О.О., професор Височина І.Л., професор Коваль О.А., професор Потабашній В.А., професор Радченко А.Д.

Симпозіум «Новітні технології у фармакотерапії (за підтримки фармакологічної компанії «Серв’є»)» пройшов за участі наших колег із Запоріжжя: професора Лашкул Д.А. та професора Колесник М. Ю.

Завершальна секція першого дня висвітлювала питання «Захворювання опорно-рухового апарату та проблем болю» проходила в форматі міжнародного обміну досвідом за участі нашого шановного колеги з Італії професора Джустіно Варрассі, президента Фонду Паоло Прокаччу, що висвітлив актуальні питання хронічного болю у спині та належної анальгетичної та протизапальної терапії. Проблематику остеоартрозу у своїй доповіді представив професор, доктор мед. наук Курята О.В. Експерт ДОЗ ДОДА за напрямом «Ревматологія» Лисунець Т.К. висвітлила сучасні підходи до діагностики та лікування питання подагричного артриту. Професор НУОЗУ ім. П.Л. Шупика, доктор мед. наук Труханов Є.О. з м. Києва ознайомив учасників конференції з європейськими підходами до діагностики та лікування болю в спині.

20 жовтня конференція продовжує свою роботу, а ми обов’язково розкажемо про події другого дня. Слідкуйте за новинами на нашому сайті та на сторінці у Фб.