Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

20 жовтня 2022 року, другий день роботи конференції, розпочався з нефрологічної секції: «Питання нефрології у внутрішній медицині». У своїй доповіді професор Більченко О.В. (ХМАПО, м. Харків, Україна) висвітлив до сучасних підходів до сольового діатезу та циститу.

Професор Кушніренко С.В. (НУОЗУ ім. П.Л. Шупика, м. Київ, Україна) представила інформацію щодо ролі сечова кислота у кристалічно обумовленій нефропатії. Проблематика покращення прогнозу хронічної хвороби нирок, як стану надвисокого СС-ризику розглядалася у доповіді професора Соломенчук Т.М. (ЛНМУ ім. Данила Галицького, м. Львів, Україна). Закривала секцію доповідь доцента Фролова Є.О., що була присвячена ренопротекції у пацієнтів з хронічною хворобою нирок у загальній практиці. У меж секційний період професор, доктор мед. наук. Борисова І.С. ознайомила слухачів з особливостями медико-соціальної експертизи тимчасової непрацездатності у період воєнного часу.

Друга секція була присвячена персоніфікованому підходу у внутрішній медицині з основним поглядом на проблеми коморбідності. Актуальні питання за цим напрямом у своїх доповідях представили професор Курята О.В., професор Ханюков О.О., професор. Філіппова О.Ю., доцент Юдіна Т.В., доцент Колісник Н.С., доцент Коваленко О.Ю. Гостьову частину в цій секції представила професор Колесник М.Ю. (ЗДМУ, м. Запоріжжя, Україна) з доповіддю на тему: «Пацієнт з болем в серці. Виклики сьогодення».

В секції «Актуальні питання сьогодення» про діагностику запалення та обструкцію в умовах сьогодення доповіла професор Гашинова К.Ю. Доцент Холін В.О (ДУ Інститут геронтології ім. Д.Ф. Чеботарьова НАМН України м. Київ, Україна) звернув увагу на неврологічні особливості перенесеного COVID-19 і їх вплив на повсякденне життя пацієнта. Фармакологічні можливості корекції постковідних розладів були представлені професором Зайченко Г.В. (НМУ ім. О.О. Богомольця м. Київ, Україна).

Наступна секція була присвячена порушенням метаболізму та аспектам нутриціалогії у внутрішній медицині. Свої доповіді представили професор Курята О.В., професор доктор мед. наук. Височина І.Л., професор Бездетко Н.В. (ХДМУ, м.Харків, Україна), н.с., канд. мед. наук, Добровинська О.В. (ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П.Комісаренка НАМН України» м. Київ, Україна).

Завершальна секція була присвячена питанням внутрішньої медицини через призму клінічного випадку і проводилася вперше у форматі нашої конференції. Увазі слухачів було представлено шість клінічних випадків, що розкривали особливості профілактики розвитку ішемічного інсульту у хворого на ФП (професор, доктор мед. наук. Курята О.В.), ефективності базисної терапії ревматоїдного артриту (Лисунец Т.К. КП «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова «ДОР», м. Дніпро, Україна), ураження нервової системи при системних захворюваннях сполучної тканини (Семенов В.В. PhD), особливості генетично підтвердженої хвороби Фабрі, яка розвивалася під маскою недиференційованого аутоімунного синдрому (канд. мед. наук Сіренко О.Ю.), особливості пізньої діагностики ураження нирок у хворої на змішану кріоглобулінемію (доцент Фролова Є.О.), труднощі діагностичного пошуку у хворого з лихоманкою на прийомі терапевта (доцент Саніна Н.А.).

Дякуємо всім лекторам та учасникам конференції за плідну співпрацю, обмін досвідом та прагнення формування спільного медичного простору розвитку в умовах повномасштабної війни задля  вдосконалення, впровадження новітніх технологій та потужного мультикомпонентного розвитку медичної сфери.. Кожен із вас важливий і неймовірний на нашому свідомому шляху до перемоги. Бажаємо завзято рухатись вперед з вірою в серці та поглядом у майбутнє!