Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

26 січня в дистанційному форматі відбулася конференція трудового колективу ДДМУ під головуванням голови профкому співробітників доцента В. В. Васильченка.

На порядку денному стояли питання:

  1. Затвердження делегатів конференції трудового колективу ДДМУ.
  2. Звіт в.о. ректора академіка НАМН України, професора Т. О. Перцевої за 2022 рік.
  3. Звіт про виконання умов колективного договору ДДМУ за 2022 рік.
  4. Обрання виборних членів вченої ради ДДМУ (склад затверджено наказом від 24.12.2020 року № 192-ОД) для заповнення наявних вакансій від кафедр: фармакології; патологічної анатомії, судової медицини та патологічної фізіології; пропедевтики дитячих хвороб та педіатрії 2; хірургічної стоматології, імплантології та пародонтології; психіатрії, наркології і медичної психології.

Перше питання порядку денного «Затвердження делегатів конференції трудового колективу ДДМУ». Згідно із Законом України і Статутом ДДМУ до виборного органу були обрані представники трудового колективу: 75 % від складу делегатів – наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, 15,5 % – представники студентства.

З другого питання порядку денного про виконання умов контракту з МОЗ України у 2022 р. доповідала в.о. ректора ДДМУ академік НАМН України, професор Т. О. Перцева.

Професор Т. О. Перцева наголосила, що попри певні складнощі й обмеження, пов’язані з введенням воєнного стану в країні, університет у 2022 році мав певні позитивні досягнення. Заклад успішно пройшов  незалежну сертифікацію системи управління якістю за міжнародними стандартами ДСТУ ISO 9001-2015 (ISO 9001 2015, IDT) та отримав  сертифікат. До наукометричної бази даних Scopus увійшов науковий фаховий журнал університету «Здоров’я людини». Журнал «Медичні перспективи» уже рік як в цій базі, а у 2022 році він увійшов також до класифікації SCImago Journal & Country Rank від SCImago Institutions Rankings. Налагоджена співпраця з іноземними медичними закладами освіти, завдяки чому вдалося зберегти контингент іноземних студентів у значному обсязі. У межах міжнародного співробітництва звання «запрошений професор ДДМУ» присвоєно професору Медичної школи Університету Данді (Сполучене королівство) Джейкобу Джорджу та професору Університету медицини та науки Розалінд Франклін (США) Ромові Ентоні Стівенсу. Співробітниками і студентами проведена велика волонтерська робота, за яку університет отримав подяки від органів місцевої влади, лікарень, волонтерських організацій.

Також професор Т. О. Перцева детально проаналізувала основні аспекти навчально-методичної, науково-дослідної, гуманітарно-виховної, фінансово-господарської, лікувально-профілактичної діяльності ДДМУ, надала дані щодо кадрового складу, матеріально-технічної бази університету, акцентуючи на основних проблемних питаннях.

Далі доповідач наголосила на завданнях на наступний рік, серед яких: міжнародна акредитація ОП «Медицина»; ліцензування  ОП «Громадське здоров’я» на бакалаврському та магістерському рівнях, ОП «Терапія та реабілітація» на магістерському рівні за спеціалізаціями «Фізична терапія» та «Ерготерапія»; участь у міжнародних освітніх, наукових та інноваційних програмах «Горизонт Європа», «Еразмус+»; створення навчальних хабів для іноземних студентів.

Після доповіді слово взяла професор  Л. В. Новицька-Усенко, яка дала високу позитивну оцінку дій ректора в забезпеченні життєдіяльності університету та виступила з пропозицією ухвалити звіт.

Наступне питання порядку денного «Звіт про виконання умов колективного договору ДДМУ за 2022 рік». Доповідач – доцент В. В. Васильченко зазначив, що  умови колективного договору у 2022 році були повністю виконані.

З останнього питання порядку денного щодо обрання від кафедр виборних членів вченої ради ДДМУ для заповнення наявних вакансій доповідала вчений секретар доцент С. Ю. Єгорова. Доповідач зазначила, що у зв’язку з реорганізацією окремих кафедр, кадровими змінами з’явилися вакантні місця у складі вченої ради. Кафедри провели збори трудового колективу, де обрали представників на заміщення вакантних посад:

  • від кафедри пропедевтики дитячих хвороб та педіатрії 2 – в.о. завідувачки кафедри доцент Л. І. Вакуленко;
  • кафедри фармакології – в.о. завідувача кафедри доцент А. Е. Лєвих;
  • кафедри психіатрії, наркології і медичної психології – в.о. завідувачки кафедри професор В. В. Огоренко;
  • кафедри патологічної анатомії, судової медицини та патологічної фізіології – в.о. завідувачки кафедри доцент О. В. Пославська;
  • кафедри хірургічної стоматології, імплантології та пародонтології – в.о. завідувача кафедри доцент С. І. Шандиба. 

Після одноголосного голосування з усіх питань постановою конференції визначено:

  1. Затвердити список делегатів конференції трудового колективу ДДМУ.
  2. Звіт в.о. ректора ДДМУ академіка НАМН України, професора Т. О. Перцевої за 2022 рік затвердити
  3. Роботу в.о. ректора професора Т. О. Перцевої та виконання умов контракту за звітний період визнати задовільною.
  4. Звіт спільної роботи комісії з контролю за виконанням умов колективного договору між ректором та первинною профспілковою організацією затвердити.
  5. Обрати виборних членів вченої ради ДДМУ для заповнення наявних вакансій.