Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Назва проєкту: “Personalized CANcer Primary Prevention research through Citizen Participation and digitally enabled social innovation” (4P-CAN). У проєкті беруть участь 16 партнерів з країн Європейського регіону, головним координатором є The Centre for Innovation in Medicine (INOMED), Бухарест, Румунія.

Дніпровський державний медичний університет представлятимуть кафедра соціальної медицини, громадського здоров’я та управління охороною здоров’я й міжнародний відділ.

Проєкт розрахований на 4 роки. Завданням Дніпровського державного медичного університету є оцінка нормативних документів, що регулюють первинну профілактику онкологічних захворювань, дослідження впливу забруднення навколишнього середовища, табакокуріння, споживання алкоголю, фізичної активності, а також вакцинації від вірусу гепатиту В та папіломавірусу людини на епідеміологію раку. В рамках проєкту передбачено роботу з літературними джерелами, проведення опитувань різних категорій населення, дослідження рівня забрудненості зовнішнього середовища.

За розвитком проєкту ви можете слідкувати через соціальні мережі LinkedIn та Twitter.

Проєкт 4P-CAN є одним з перших проєктів за підтримки програми Horizon Europe, в якому бере участь Дніпровський державний медичний університет. Вітаємо команду дослідників з цим знаковим досягненням та бажаємо успіхів в подальшій роботі!