Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

18 січня відбулося чергове засідання студентського науково товариства кафедри шкірних та венеричних хвороб, яке було присвячено найбільш актуальним імунозалежним дерматозам: екземі та атопічному дерматиту.

Його учасниками стали 25 студентів університету, 8 лікарів-інтернів, а також викладачі кафедри: асистент В. В. Стрюков, аспірант кафедри А. В. Прохач  Керівник СНТ - канд. мед. наук, асистент Л. А. Погребняк.  

Першу доповідь на тему: :«Екзема: етиопатогенетичні аспекти: епідеміологія, класифікація, клініка та діагностика» підготувала лікар-інтерн Марина Панченко. Професійно, як майбутній фахівець, вона представила результати наукового пошуку, детально й зрозуміло ознайомила присутніх з особливостями клінічного перебігу екземи та її діагностикою. Також доповідачка наголосила на факторах ризику (тригерах), що впливають на тяжкість перебігу екземи в пацієнтів різних вікових категорій.

З другою доповіддю на тему: «Атопічний дерматит» виступила студентка 4 курсу Єлизавета Дон, яка у своїй презентації цікаво подала статистичні дані про розповсюдженість атопічного дерматиту у світі та в Україні. Базуючись на наукових джерелах, вона описала сучасну патогенетичну модель атопічного дерматиту.

Третя доповідачка студентка 4 курсу Чистяк Дар‘я доступно та інформативно, теоретично вивірено провела диференційну діагностику між екземою і цілою низкою захворювань, що є складними навіть для кваліфікованих лікарів.

Аспірант кафедри шкірних та венеричних хвороб А. В. Прохач виступив з доповіддю на тему: «Дерматоскопія». Учасників засідання зацікавила представлена ним база клінічних даних і неординарне подання матеріалу.

Безумовно, участь у роботі студентських наукових гуртків є важливою складовою навчального процесу, адже наука є прекрасним інструментом для поглиблення знань та формування висококваліфікованих фахівців лікарської справи.