Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Ольга Дмитрівна Салюк ще зі шкільної лави мріяла стати лікарем. Після закінчення школи із золотою медаллю вона вступила до Дніпропетровського державного медичного інституту на стоматологічний факультет.

Уже на 1-му курсі Ольгу призначили головою студентського наукового товариства на стоматологічному факультеті, а через рік обрали головою студентського профспілкового бюро. І ці два доручення супроводжували Ольгу Дмитрівну впродовж подальшої трудової діяльності в університеті: була обрана членом профбюро профспілки викладачів стоматологічного факультету (комісія по роботі з дітьми), з 1992 року – член профкому ДДМУ (комісія сприяння сім’ї і школі), а з 2009 року – голова профспілки викладачів стоматологічного факультету.

За багаторічну сумлінну працю в охороні здоров’я та профспілці, особистий внесок у розвиток і зміцнення профспілкового руху, захист трудових соціально-економічних прав та інтересів медичних працівників Ольга Дмитрівна неодноразово нагороджена почесними грамотами, у тому числі Почесним знаком вченої ради «За відданість медицині» з нагоди святкуванням 100-річчя профспілки ДДМУ. Як активний член профспілки Ольга Дмитрівна особисто брала участь у традиційній спартакіаді пам’яті проф. Є. Г. Попкової, академіка Г. В. Дзяка серед співробітників та викладачів, за що теж має подяки від ректора та голови профспілки. Вона була членом редакційної ради газети ДДМУ «Пульс», помічником декана стоматологічного факультету по роботі студентського наукового товариства, зараз відповідає за роботу СНГ кафедри терапевтичної стоматології.

За активну громадську діяльність, значні досягнення у розбудові лікарської професійної корпорації (Українське лікарське товариство) Всеукраїнський благодійний фонд «Надія» нагородив її Всеукраїнським знаком «Золоте серце».

Ольга Дмитрівна – талановитий науковець, добрий, самовідданий наставник молодого покоління. Вона користується заслуженою повагою і авторитетом серед студентів та співробітників медичного університету. О. Д. Салюк зробила вагомий внесок у справу виховання юних науковців, залучення їх до науково-дослідної роботи, розвиток обдарованої молоді. За участь у проведенні обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів – членів Дніпропетровського факультету ДВ МАН України була нагороджена почесними грамотами Головного управління освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

З глибокою вдячністю, пошаною та теплотою Ольга Дмитрівна згадує своїх наставників по профспілковій роботі: професорів Л. Ю. Науменка, І. С. Шпоньку, доц. В. В. Васильченка, по професійній діяльності: професорів Г. І. Сироту, В. П. Панчоху, І. С. Мащенка, В. Г. Помойницького, Є. Н. Дичко.

27 січня Ольга Дмитрівна Салюк відзначає знаменну життєву дату. Вітаємо Вас, Ольго Дмитрівно, з цим елегантним ювілеєм! Нехай життя дарує багато сил і міцного здоров’я, жіночої краси та чарівності, ніжності та радості, добра та світлих надій.