Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Протягом першої половини січня спільними зусиллями нашого університету, кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та МНС ФПО (завідувач - професор Ольга Кравець) та благодійного фонду Help Ukrainian Hospitals була проведена серія навчальних заходів за участю залученого професора Рома Стівенса, доктора медичних наук, FCCM, професора анестезіології та медицини (Університет медицини Розалінди Франклін, Північний Чикаго, Іллінойс, США).

Два дводенні майстер-класи з ургентної ультразвукової діагностики (Point of Care Ultrasonography, POCUS пройшли з 8 по 11 січня у м. Запоріжжя, ще два – з 15 по 18 січня на базах університетської лікарні ДДМУ. Тренерами на майстер-класах виступали професор Ром Стівенс та асистенти кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та медицини невідкладних станів ФПО Ольга Пилипенко та Дар’я Криштафор. Навички невідкладного УЗД за цей час опанували біля сотні лікарів, у тому числі військових. 

19 січня на базі ДДМУ відбулася освітня лекція професора Рома Стівенса для лікарів-інтернів анестезіологів та хірургів 2 року навчання за темою «Інтерпретація рентгенографії органів грудної клітини в травмі та критичній медицині». Лікарі-інтерни з задоволенням розбирали клінічні випадки, активно відповідали на питання та взяли участь у дискусії.