Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

В межах укладеного меморандуму, що діє з лютого до липня 2024 р., Міжнародний медичний корпус (ММК) організував курси підготовки тренерів для тренінгів з надання допомоги при травмах.

З 4 по 29 березня на базі НТЦ симуляційної медицини університету проводилася робота групи підготовки фахівців проєкту четвертої фази ММК з невідкладної та травматологічної допомоги. До навчання були залучені викладачі Дніпровського державного медичного університету, Харківського національного медичного університету, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Метою тренінгів була підготовка інструкторів з надання допомоги при травмах і масових ураженнях, а також у разі виникнення хімічної, біологічної, радіологічного, ядерної та вибухової небезпеки. Надалі ці інструктори в межах курсів підвищення кваліфікації мають передавати свої знання медичному персоналу області та співробітникам екстрених служб реагування в Україні.

Перші два тижні були присвячені роботі за програмою інструкторських тренінгів для інструкторів за напрямами «Хімічні, біологічні, радіологічні та вибухові небезпеки (CBRNE)» та «Pre-hospital Trauma Fundamentals (PHTF) / Підтримка життя при травмах на догоспітальному етапі». Викладачі медичних університетів вивчали методи та методики викладання, відпрацьовували практичні навички та самостійно проводили тренінги для медичних працівників м. Дніпра, щоб відпрацювати свої навички та мати надалі змогу готувати інструкторів з цих напрямів самостійно.

У наступні два тижні робота була спрямована на підготовку майстер-інструкторів за напрямами: «Advance Trauma Life support (ATLS) / Розширена підтримка життя при травмі», «Trauma Nurse Fundamental (TNF) / Основи роботи медсестри при травмі», «Допомога при травмах у дітей (PEDS)». Навчання проводили висококваліфіковані інструктори: лікарі-хірурги з Американської колегії хірургів, лікарі зі Всесвітньої організації охорони здоров’я та медичні працівники з Національної асоціації екстрених медичних техніків.

Метою меморандуму про співпрацю з ММК є налагодження співпраці для проведення тренінгів з лікування травм в українських закладах вищої медичної освіти. Наш університет продовжує роботу над підвищенням якості підготовки медичних фахівців за міжнародними стандартами.