Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

4 квітня 2024 року Дніпровський державний медичний університет гостинно відкрив свої двері для здобувачів середньої освіти з Покровської, Васильківської та Царичанської територіальних громад. Захід був організований за сприяння Дніпропетровської обласної ради Дніпропетровського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ, ГО «ЖІНКИ плюс / WOMEN plus».

Зранку біля морфологічного корпусу ДДМУ можна було побачити жовті шкільні автобуси, з яких веселою юрбою висипали діти – школярі старших класів та майбутні вступники, які приїхали знайомитися з нашим славетним вищим навчальним закладом. Адже зовсім скоро вступникам 2024 року належить обрати свій майбутній професійний шлях і віримо, що для багатьох з них це буде шлях у медицину.

У музеї історії нашого університету ім. І. І. Крижанівської дітей зустрічали ректор ДДМУ, академік НАМН України, професор Тетяна Перцева та начальниця управління з питань культури та спорту Дніпропетровської ОР Лілія Гиренко.

Секретар приймальної комісії ДДМУ Наталія Клопоцька докладно розповіла про напрями навчання, складання НМТ та вступну кампанію 2024 року. Також вона представила нову медичну спеціальність «медична психологія», яка в Україні нині є дуже популярною та затребуваною.

Професор Олег Неханевич, завідувач кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини та валеології ДДМУ розповів про перспективну та сучасну професію фізичного терапевта, реабілітолога, ерготерапевта. Разом із ним школярі відвідали спортивний комплекс, зал із сучасним реабілітаційним обладнанням та басейн нашого університету.

 Під час відвідування кафедри медичної, фармакогнозії, ботаніки та гістології старші викладачі кафедри Ірина Колосова та Олександр Земляний розповіли школярам про цікавинки та переваги навчання у нашому університеті. Про потужну навчальну базу та сприятливу атмосферу, яка створена в нашому навчальному закладі, розповіла й голова Ради студентів Анастасія Рутгайзер.

Діти також побували на кафедрі анатомії (завідувач – професор Олена Нефьодова) та в музеї анатомії, який був заснований ще до початку Другої світової війни. Тут зберігаються понад 1000 наукових унікальних експонатів і лікувальних препаратів. Екскурсанти виявили неабияку зацікавленість, робили численні фото, ставили питання.

Завідувач кафедри фармакології ДДМУ Антон Лєвих зацікавив майбутніх вступників перспективами навчання фармакології. А студенти-фармацевти із задоволенням ділилися своїми знаннями та відповідали на питання гостей.

Під час екскурсії гостей скрізь супроводжували студенти. Данило Шкуропат, студент 2 курсу медичного факультету, розповів про переваги навчання в нашому університеті: «Сьогодні для студентів дуже важливою є можливість навчатися офлайн, оскільки опанувати лікарську професію без «живої» практики нереально. І в нашому університеті створені всі умови для організації безпечного навчального процесу. А ще в нас навчається багато красивих дівчат…». Особисто Даня хоче стати нейрохірургом, і це він усвідомив уже в процесі навчання.

Про враження від екскурсії до ДДМУ з нами поділилася Ліза Сумська, 11-класниця з смт Царичанка. Дівчина вже визначилася, вона мріє стати лікарем-педіатром. На питання, чому саме ця професія її зацікавила, відповідає: «Допомагати дітям – що може бути краще? Хочу лікувати маленьких українців, це моя мрія ще з дитинства!». Дівчина переживає за складання тесту з математики. З біологією вона на «ти» і вважає це своєю перевагою. Дуже хоче потрапити на бюджетне навчання до нашого університету. Віримо, що в Єлизавети все складеться якнайкраще, і вже у вересні ми привітаємо її у лавах студентів ДДМУ.

Сподіваємось, що екскурсія до Дніпровського державного медичного університету стане для майбутніх вступників поштовхом до обрання благородної професії медика. Сьогодні нашій країні як ніколи потрібні кваліфіковані медики, і в молоді є можливість поповнити їхні ряди.