Меню
  • slide08
  • slide02
  • slide04
  • slide05
  • slide06

Частина студентів-старшокурсників Дніпровського державного медичного університету, юнаків та дівчат, окрім опанування спеціальністю, протягом двох років проходила ще й курс з військової справи.

Навчання відбувалося на кафедрі медицини катастроф та військової медицини. Всі курсанти проявили дисциплінованість, старанність у здобутті знань та практичних навичок.

10 травня  2024 року кожен курсант особисто склав присягу на вірність народу України й скріпив її своїм підписом.

Привітали курсантів з успішним завершенням навчання  В. Ф. Заказнов - заступник завідувача кафедри - начальник навчальної частини, підполковник у відставці; Є. А. Данченко - викладач, підполковник медслужби у відставці; О. П. Березнюк - викладач, підполковник медслужби у відставці; В. А. Ганжа - викладач, лейтенант медслужби запасу; В. М. Чернета - викладач - начальник відділення обліку, експлуатації, збереження, обслуговування та ремонту озброєння та військової техніки, полковник у відставці та Меркулова Валерія Борисівна - старший лаборант кафедри. Викладачі висловили впевненість, що кожний студент стане кваліфікованим військовим лікарем та гідно служитиме українському народу й Україні.

З напутніми словами до випускників звернувся полковник ЗСУ С. В. Свириденко, учасник бойових дій, який зазначив, що сьогодні на нашій землі йде тривала війни з окупантами, тому вибір фаху військового медика набуває особливої актуальності. Багато в чому саме від дій військових медиків на передовій залежить наше майбутнє.

Після закінчення навчання випускники отримають військове звання «молодший лейтенант медичної служби запасу», яке дозволить їм проходити службу в Збройних силах України чи інших військових формуваннях і приєднатися до лав захисників України.